21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului
Publicat: 20.05.2021
Vizualizări: 52
„Nu poți face rost niciodată de o ceașcă de ceai suficient de mare pentru a mi se potrivi mie.” – Clive Staples Lewis
Organismul uman este 70% apă, ceaiul este 95% apă, iar peste 40 % din români beau zilnic ceai… deci, se poate spune că suntem și ceai, deși într-un procent mic? De când pandemia a modificat stiluri și ritmuri de viață, munca de acasă a ajutat la transformarea ceaiului într-un tabiet. La nivel mondial, sunt băute 4 miliarde de căni de ceai pe zi, conform WSJ. De ce este ceaiul a doua cea mai consumată băutură, după apă? Este vorba despre sentimentul plăcut al preparării ceaiului și consumării lui într-un cadru confortabil. Este cald, este aromat și poate influența pozitiv starea de spirit. Ceaiul este o băutură minunată, care vine într-o varietate de arome și particularități. A fost întrebuințat pentru orice, de la o simplă băutură la micul dejun până la elementul central al anumitor ritualuri sociale și religioase. Ziua Mondială a Ceaiului sărbătorește această băutură fantastică și lista aparent nesfârșită de efecte benefice pe care le poate avea.
21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului
Originea plantei de ceai poate fi trasată în partea de sud-est a Asiei, în vreme ce autorii primei întrebuințări a ceaiului au fost chinezii din provincia Yunnan, folosindu-l atât la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. Avâd o importanță centrală pentru civilizațiile asiatice, ceaiul a alimentat numeroase legende despre descoperirea sa. Legenda chineză spune că împăratul Shennong a descoperit ceaiul în timp ce bea dintr-un bol cu apă fierbinte la umbra unui copac, ale cărui frunze s-au scuturat în bolul împăratului, făcând culoarea și aroma apei să se schimbe.
CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR