Cele mai noi și cuprinzătoare articole referitoare la subiectele de interes despre sanatate, nutriție și un stil de viață sănătos, cât și informații despre produsele Stada.

Subcategorii

Importanța circulației sanguine
22.01.2021

Importanța circulației sanguine

Picioarele tale te conduc zilnic oriunde vrei, însă tu ce faci pentru sănătatea lor? O bună circulație sanguină generală – dar mai ales la nivelul picioarelor – permite țesuturilor să preia substanțe nutritive, să elimine toxinele și este o funcție esențială a sănătății pe termen lung. Circulația slabă a picioarelor poate fi îmbunătățită prin abordarea unor obiceiuri simple, cum ar fi hidratarea corespunzătoare și înlocuirea liftului cu scările. Află mai multe despre micile schimbări care pot face diferența în ceea ce privește sănătatea ta pe termen lung.

Citește mai mult
Vizualizări: 194
Tensiunea arterială și masa de Crăciun
17.12.2020

Tensiunea arterială și masa de Crăciun

Chiar dacă este Crăciunul, nu uita că atenția ta trebuie să fie îndreptată către o stare bună de sănătate, cu precădere către tensiunea arterială normală. Meniul festiv este unul dintre punctele culminante ale sărbătorilor. Dar carnea de porc garniturile prăjite, plus cozonacul și salata de boeuf pot afecta tensiunea arterială, ducând la hipertensiune. Mai mult, hipertensiunea poate crește șansele de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale sau circulația sanguine periferică.

Citește mai mult
Vizualizări: 123
COVID-19: Coagularea sângelui ca simptom
10.11.2020

COVID-19: Coagularea sângelui ca simptom

Asocierea COVID-19 cu cheaguri de sânge în arterele pulmonare este bine stabilită. Însă se știe mai puțin despre legătura virusului cu tromboza arterială a extremităților inferioare, o afecțiune caracterizată prin cheaguri de sânge în artere, care împiedică fluxul de sânge oxigenat către extremitățile inferioare. Mai multe cercetări atestă faptul că pacienții cu COVID-19 și simptome de alimentare inadecvată a sângelui la extremitățile inferioare tind să aibă cheaguri mai mari și o rată semnificativ mai mare de amputare și deces decât persoanele neinfectate cu aceeași afecțiune.

Citește mai mult
Vizualizări: 2804
Circulaţia sanguină a picioarelor
22.10.2020

Circulaţia sanguină a picioarelor

Circulația sanguină a picioarelor primește prea puțină atenție. Și trebuie să-ți amintim că picioarele tale te conduc oriunde vrei și îți permit să te bucuri de o viață liberă și calitativă. Tocmai de aceea, este esențial să le acorzi atenția necesară. Există modalități de a îmbunătăți circulația în picioare, indiferent de nivelul de activitate. Află mai multe despre exercițiile care îți pun sângele în mișcare chiar și atunci când stai în pat sau jobul tău presupune multe ore pe scaun.

Citește mai mult
Vizualizări: 1068
Varixinal - Drumul picioarelor sănătoase
07.09.2020

Varixinal - Drumul picioarelor sănătoase

Pare greu de crezut, dar corpul uman deține peste 11 km de vase de sânge. Alături de inimă și mușchi, formează sistemul circulator și transportă sânge în fiecare colț al organismului tău. Dar când circulația este slabă, mai multe probleme de sănătate pot apărea. Când membrele nu primesc suficient sânge, mâinile sau picioarele pot fi reci sau amorțite. De asemenea, o circulație slabă poate usca pielea și face ca părul să cadă. Unii bărbați pot avea probleme în a obține sau menține o erecție.

Citește mai mult
Vizualizări: 319
Ştiaţi că?
03.03.2020

Ştiaţi că?

Zincul este un mineral a cărui importanță pentru buna funcționare a organismului uman e adesea subestimată. Corpul nostru conține aproximativ două-trei grame de zinc, prezente în oase, ficat, dinți, mușchi și piele.

Citește mai mult
Vizualizări: 1256
Beneficiile înotului
03.03.2020

Beneficiile înotului

Înotul este o activitate care îți va aduce o mulțime de beneficii, de la cele fizice, până la cele mentale și sociale. Acesta îți oferă un excelent antrenament cardiovascular, îți tonifică musculatura, te ajută să slăbești și îți fortifică plămânii.

Citește mai mult
Vizualizări: 929
Se afișează articolele 1 până la 7 din 305 total