Cele mai noi și cuprinzătoare articole referitoare la subiectele de interes despre sanatate, nutriție și un stil de viață sănătos, cât și informații despre produsele Stada.

Subcategorii

Dureri musculare (mialgia) - cum se manifestă și ce soluții există?
08.06.2021

Dureri musculare (mialgia) - cum se manifestă și ce soluții există?

Articolul prezintă care sunt posibilele cauze care produc dureri musculare, ce alte simptomele e posibil să simți dacă suferi de dureri musculare, ce alte afecțiuni au ca simptome durerile musculare și cum poți să tratezi simplu și imediat disconfortul resimțit atunci când mialgia te afectează.

Citește mai mult
Vizualizări: 282
Viața post vaccinare
29.05.2021

Viața post vaccinare

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, oamenii au reacționat cu teamă, anxietate, ipohondrie sau chiar depresie, întrucât este o situație fără precedent și care a impus mari modificări ale stilului de viață. Gândurile tuturor au fost îndreptate către o soluție care să le readucă viața la un nivel de normalitate. Acum, după ce a apărut vaccinul și populația la nivel mondial se află în plin proces de vaccinare împotriva Covid-19, cum va arăta „noul normal”? Rândurile următoare își propun să-ți ofere o perspectivă în ceea ce privește prevenția și protejarea sănătății ca stil de viață, chiar și după ce pandemia se va termina.

Citește mai mult
Vizualizări: 49
O viață mai bună în comunitate
28.05.2021

O viață mai bună în comunitate

Să „fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume” poate părea insuficient, insignifiant, inutil. Însă nu lăsa cugetarea budistă să rămână la stadiul de proverb și să treacă pe lângă urechile tale fără să-ți transmită nimic. Imaginează-ți cum ar fi ca oamenii să-și zâmbească mai des, să nu mai claxoneze în trafic, să cedeze locul în autobuz și la coadă la supermarket, să le pese de sănătatea și bunăstarea celor din jur. Acest scenariu nu este unul utopic, ci poate fi și realitate, totul depinde de tine. Chiar dacă vei fi în continuare dezamăgit de comportamentul anumitor oameni, cu cât propagi mai mult bine în jurul tău, cu atât șansele să-i influențezi și pe alții și să trăim cu toții într-o comunitate mai sudată și o lume mai bună sunt mai mari.

Citește mai mult
Vizualizări: 20
Cum adică ce zi e astăzi? E sărbătoarea de a fi tu însăți!
27.05.2021

Cum adică ce zi e astăzi? E sărbătoarea de a fi tu însăți!

Tu cu ce gând te trezești în fiecare dimineață? Să îndeplinești sarcinile pe care ți le-ai propus, să verifici newsfeed-ul de Instagram, să porți o rochie nouă? Beliema crede că primul tău gând ar trebui să fie „sunt unică și îmi sărbătoresc unicitatea în fiecare zi”. Viața este prea scurtă pentru nesiguranțe, temeri și lipsă de încredere în sine. De câte ori te-ai simțit de parcă ai fi ciudată, diferită, neintegrată și lucrurile ar fi mult mai ușoare dacă te-ai schimba pentru a te potrivi unui standard? Ce ai spune dacă singurul adevăr stă în respectul față de propria persoană și celebrarea particularităților? Nu ai nevoie de un nou fond de ten, de operații estetice sau de un general „mai mult”, atât de promovat în era consumerismului. Ești perfectă așa cum ești și tot ce trebuie să faci este să ajungi la un echilibru cu tine însăți.

Citește mai mult
Vizualizări: 50
Cum să ai o viață sexuală mai bună
27.05.2021

Cum să ai o viață sexuală mai bună

Transformările fizice pe care le suferă corpul tău pe măsură ce înaintezi în vârstă au, de asemenea, o influență majoră asupra sexualității tale. Scăderea nivelului de hormoni și modificări ale funcționării sistemelor neurologic și circulator pot duce la probleme sexuale, cum ar fi durerea vaginală sau, în cazul partenerului, disfuncția erectilă. Am putea crede că aspectele emoționale ale maturității – încredere sporită, abilități de comunicare mai bune și inhibiții reduse – pot contribui la obținerea unei experiențe sexuale mai nuanțate și, în cele din urmă, mai satisfăcătoare. Cu toate acestea, multe cupluri se confruntă cu dificultăți în a comunica direct, deschis și onest despre intimitate. Pentru că numai înțelegând elementele fizice și emoționale care stau la baza satisfacției sexuale poți recunoaște și depăși mai ușor problemele intime, asigură-te că citești următoarele rânduri.

Citește mai mult
Vizualizări: 29
Ziua Mondială a Coacerii și cea mai simplă rețetă de negresă cu ciocolată
20.05.2021

Ziua Mondială a Coacerii și cea mai simplă rețetă de negresă cu ciocolată

Din 2012, de când a fost sărbătorită prima dată, Ziua Mondială a Coacerii a crescut rapid în popularitate. Este sărbătorită în mod tradițional în a treia duminică a lunii mai, anul acesta căzând pe 16 mai. Nu e ca și cum avem nevoie de Ziua îndrăgostiților pentru a ne arăta gesturi de iubire, Ziua mediului pentru a planta un copac sau Ziua Coacerii pentru a face o prăjitură. Iubirea, armonia și responsabilitatea se manifestă oricând, nu doar în anumite zile pe an. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că e distractiv să le folosim ca pretext pentru a ne bucura de experiențe împreună. Pentru a marca cum se cuvinte Ziua Mondială a Coacerii, ți-am pregătit o rețetă de negresă cu multă ciocolată, rapidă și atât de delicioasă încât este foarte posibil s-o repeți.

Citește mai mult
Vizualizări: 159
21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului
20.05.2021

21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului

„Nu poți face rost niciodată de o ceașcă de ceai suficient de mare pentru a mi se potrivi mie.” – Clive Staples Lewis
Organismul uman este 70% apă, ceaiul este 95% apă, iar peste 40 % din români beau zilnic ceai… deci, se poate spune că suntem și ceai, deși într-un procent mic? De când pandemia a modificat stiluri și ritmuri de viață, munca de acasă a ajutat la transformarea ceaiului într-un tabiet. La nivel mondial, sunt băute 4 miliarde de căni de ceai pe zi, conform WSJ. De ce este ceaiul a doua cea mai consumată băutură, după apă? Este vorba despre sentimentul plăcut al preparării ceaiului și consumării lui într-un cadru confortabil. Este cald, este aromat și poate influența pozitiv starea de spirit. Ceaiul este o băutură minunată, care vine într-o varietate de arome și particularități. A fost întrebuințat pentru orice, de la o simplă băutură la micul dejun până la elementul central al anumitor ritualuri sociale și religioase. Ziua Mondială a Ceaiului sărbătorește această băutură fantastică și lista aparent nesfârșită de efecte benefice pe care le poate avea.

Citește mai mult
Vizualizări: 43
Se afișează articolele 1 până la 7 din 329 total