Dărâmarea unui mit despre infecțiile de tract urinar

Dărâmarea unui mit despre infecțiile de tract urinar

Publicat: 25.04.2019

Vizualizări: 5924

Infectiile urinare nu sunt datorate racelilor aparatului genital  sau faptului ca ne asezam pe  suprafete reci, ci unei bacterii si nu tin cont de sezon! 

Majoritatea femeilor considera ca infectia urinara este datorata neglijentei, prostului obicei de a te aseza cu sezutul  pe suprafete reci. Nimic nu poate fi mai fals. Infectia urinara este datorata unei bacterii: escherichia coli. Aceasta  poate fi dobândita din cauza neglijentei: de la toalete publice, piscine, lipsa unei igiene intime corecte si chiar în urma unui contact sexual.

Bacteria escherichia coli colonizeaza în mod normal intestinul gros si poate fi deci regasita în fecale. Datorita faptului ca aparatul genital feminin este plasat în apropierea  aparatului excretor, printr-o igiena intima precara sau incorecta, aceasta bacterie poate trece foarte usor în tractul  urinar. Recomandam femeilor ca igiena intima sa înceapa întotdeauna dinspre aparatul genital înspre cel excretor si niciodata invers.

De asemenea, recomandam igiena dupa fiecare scaun, fara însa a curata cu aceasta ocazie si aparatul genital. Astfel,  bacteria escherichia coli nu va ramâne pe lenjeria intima  a femeii, de unde poate ajunge extrem de usor în aparatul urinar. Un alt sfat este acela de a purta lenjerie intima exclusiv de bumbac, evitând materialele de tip supraelastic.

TRATAMENT vs PREVENIRE

Femeile care s-au confruntat cu infectii urinare stiu cât de dureroase pot fi episoadele acute si ce stare de inconfort pot crea acestea. Acelora dintre dumneavoastra care doresc o solutie rapida, eficienta, de încredere pentru a scapa de o astfel de infectie urinara, le recomandam Urinal Akut. Creat special pentru a combate si a îndeparta bacteriile care se fixeaza pe tractul urinar, Urinal Akut  sustine sanatatea vezicii urinare si contribuie eficient la refacerea florei naturale. Recomandat ca adjuvant în tratamentul medicamentos, acesta ajuta la calmarea rapida a durerilor, efectele sale benefice simtindu-se înca din prima zi de administrare. Oricât de indicate si utile ar fi antibioticele, în cazul tratarii infectiilor urinare s-a demonstrat ca ele reprezinta doar o solutie pe termen scurt. Dincolo de faptul ca pot afecta ficatul si uneori chiar neutraliza bacterii pozitive din organismul nostru, antibioticele îsi dovedesc slabiciunea mai ales în momentul în care afectiunea recidiveaza. În acest caz, acelasi remediu medicamentos se poate dovedi inutil, pentru ca bacteriile devin mai puternice.

Celor care au devenit mai sensibile si care s-au confruntat în repetate rânduri cu astfel de infectii ale tractului urinar, le recomandam o solutie preventiva: Urinal .Formula sa, bazata pe extract natural de merisor, ofera o protetie desavârsita în fata bacteriilor sâcâitoare care afecteaza tractul urinar. Mai mult, pe termen lung, Urinal, pe lânga faptul ca ridica un scut în fata bacteriilor patogene si scade sansele recidivelor acolo unde e cazul, elimina si chinul unui tratament medicamentos, despre care stim ca nu este prea placut.

E mult mai lesne sa previi decât sa tratezi. si, totodata, mult mai eficace. „Paza buna trece primejdia rea”, spune o vorba din batrâni. Iar femeile, în special cele afectate deja de aceste infectii urinare repetate, e bine sa stie ca acestea pot afecta chiar si sanatatea aparatului reproductiv, în sensul ca o infectie urinara repetata ramasa netratata poate duce, în cele mai grave cazuri, chiar la sterilitate. Asadar, aveti acum la îndemâna atât varianta preventiva, cât si pe cea de tratament. E bine de stiut, de asemenea, ca doi litri de apa pe zi, evitarea amânarii urinarii si un aport de vitamina C care scade numarul de bacterii patogene din tractul urinar sunt doar câteva dintre actiunile care scad simtitor riscul infectiilor urinare si al unei suferinte inutile.

Astfel, indiferent daca suferiti sau nu de infectie urinara, e bine sa stiti ca o puteti pune la respect usor. Fie ca va concentrati pe prevenire alaturi de Urinal, fie ca sunteti pe punctul de a elimina infectia cu ajutorul Urinal Akut, va puteti pastra sau recupera usor libertatea pe care v-o ofera sanatatea. O libertate care va ofera ocazia de a va bucura de viata si de a o trai din plin.


 Recomandarea medicului

Infectiile de tract urinar sunt frecvente, mai ales la femei, din cauza particularitatilor anatomice ale acestora. În cazul în care prezentati febra (temperatura corporala depaseste 38 de grade Celsius), urinati frecvent, apare senzatia imperioasa de a urina, urina este tulbure si are miros neplacut, aveti dureri în etajul abdominal inferior, ar fi indicat sa  va adresati medicului de familie pentru initierea unui tratament adecvat si pentru a evita complicatiile ce pot aparea ca urmare a netratarii infectiilor de tract urinar. (Dr. Gerald Flintoaca-Filip, Consultant medical Walmark)