Utilitatea suplimentelor alimentare in detoxifierea organismului

Utilitatea suplimentelor alimentare in detoxifierea organismului

Publicat: 18.04.2012

Vizualizări: 56

In perioada sarbatorilor, excesele alimentare duc la cresterea greutatii corporale, precum şi la acumularea toxinelor în organismul uman.

În perioada sărbătorilor, excesele alimentare duc la creşterea greutăţii corporale, precum şi la acumularea toxinelor în organismul uman. Suntem expuşi permanent la toxine prin intermediul aerului, apei, alimentaţiei. Grăsimile oxidate şi radicalii liberi din organismul uman sunt dăunatoare  şi pot fi considerate toxine.

Oamenii prezintă un sistem de detoxifiere ce cuprinde mai multe organe acestea eliminand natural toxinele din organism. Totuşi, există şi perioade de suprasolicitare a organismului când aceste organe încearca să elimine toxinele şi nu reusesc să realizeze acest lucru.

Oamenii prezintă un sistem de detoxifiere ce cuprinde mai multe organe: ficatul (are un rol cheie în transformarea substanţelor chimice în subsţante ne-toxice), plămânul, rinichiul (rol de eliminare prin urină a substanţelor inutile sau dăunătoare produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior), colonul, pielea; organe ce elimină natural toxinele din organism. Totuşi, există şi perioade de suprasolicitare a organismului cand aceste organe încearcă să elimine toxinele şi nu reuşesc să realizeze acest lucru, aceste procese realizandu-se cu un consum crescut de energie. Cauzele suprasolicitarii organismului sunt consumul excesiv de alcool, de mâncare, de aditivi alimentari, anumite medicamente, precum şi poluanţii de mediu (traficul rutier, compuşi ai fumului de ţigară) şi industriali, metale grele. Eşuarea proceselor de detoxifiere la nivelul organelor corpului uman este însoţită de apariţia mai multor simptome şi semne: oboseala, creşterea greutaţii corporale, insomnia sau somnolenţa, balonare, constipaţie.  

Ce putem face pentru a preveni sau a ameliora aceste simptome? Detoxifierea organismului poate ajuta organismul să elimine toxinele în mod natural şi eficient.

În primul rand ar fi util sa ne impunem un regim alimentar adecvat, bazat pe un consum de minim 1,5 - 2 litri de apă zilnic, consumarea de fructe şi legume proaspete, evitarea alimentelor prăjite, conservate, afumate, a mezelurilor, a dulciurilor, cafelei, alcoolului. Concomitent cu dieta se recomandă câteva măsuri care vor desăvârşi acest proces: mersul pe jos, masaj, sport; deoarece stimulează sistemul cardiovascular şi procesele metabolice în organism, contribuind la detoxifierea acestuia.

Concomitent, se pot consuma produse naturiste special create pentru eliminarea toxinelor. Unul dintre suplimentele alimentare utile in detoxifierea organismului este Spirulina. Potrivit Spirulina.com, spirulina sprijina sistemul de aparare naturala propriu corpului nostru impotriva radicalilor liberi toxici - super-oxizi, proces ce are loc la nivelul ficatului.
Algele albastre-verzi (ce intra in compozitia suplimentului alimentar Spirulina din gama Walmark) contin beta-caroten, luteină, fier si acid gamma-linolenic (GLA). De asemenea, contin o combinatie de polizaharide, sulfolipide, glicolipide si alte ingrediente care sunt inca studiate de catre oamenii de stiinta.

Luând Spirulina pentru detoxifiere, sprijiniţi sistemul cardiovascular şi protejaţi organismul împotriva stresului oxidativ. Spirulina poate fi utilă şi pentru reducerea greutăşii corporale, conţine proteine şi fibre scăzând apetitul alimentar exagerat. Pentru reducerea greutăţii corporale se administreaza cu 30 minute înainte de mesele pricipale.

 

Un alt produs util în reducerea greutăţii corporale este Clarinol. Clarinol ajuta la scoaterea grasimilor din depozite si la arderea acestora in beneficiul masei musculare. Prin reducerea greutatii corporale, se ajuta atat sistemul cardiovascular cu efecte benefice asupra organelor sistemului de detoxifiere a organismului, cat si aparatul digestiv (mai ales ficatul).

Silimarina din Silimarin 1000 mg (1 capsula zilnic) sau suplimentul alimentar Liv A New (1 capsula de trei ori pe zi) - din gama Nature's Bounty sunt indicate in procesele de detoxifiere, deoarece toate aceste produse sprijina buna functionare a ficatului si ajuta la recuperarea mai rapida a celulelor hepatice.

Pentru a ajuta colonul in procesul de detoxifiere se recomanda cresterea aportului de fibre (fibrele vegetale sunt regasite in special in fructe, cereale, legume si zarzavaturi proaspete), precum si suplimentarea aportului cu suplimente alimentare, cum ar fi suplimentul alimentar Fibre.

 

Curele de detoxifiere ar trebui urmate în urma unor excese alimentare, după sărbători, dar şi la fiecare schimbare de sezon sau la un interval de 6 luni, primăvara şi toamna, pentru a ajuta organismul să elimine toxinele din organism  şi pentru a evita apariţia unor probleme de sănătate. 

Gerald Flintoacă-Filip

Consultant Walmark

MATERIAL INFORMATIV DESTINAT PERSONALULUI MEDICAL