Din inimă, pentru inimi

Din inimă, pentru inimi

Publicat: 12.05.2011

Vizualizări: 44

Melancolii în care gândurile dansează un blues nesfârşit; momente de bucurie în care pistruii de primăvară îţi ţopăie pe faţă de veselie; planuri de viitor care îţi lasă în suflet o căldură nefirească, similară cu cea a nisipului care ţi se strecoară, fără să-l poţi opri, prin palma.

Dincolo de noţiuni teoretice, religioase saupoate politice, viaţa e un cumulde experienţe şi de stări pe carele trăieşti la intensitate maximă.Trebuie să fii pregătit în fiecarezi pentru ceva memorabil, cevaunic, ceva special. Poveşti dedragoste, bucurii banale saucomplexe, provocări, ambiţii…

Tot ce faci, faci din inimă! Atât timp cât ai grijă deea, ai grijă de colecţia ta unicăde trăiri. Inima, cel mai metaforizat şi, în acelaşi timp, soarele Universului său. O inimă sănătoasă se reflectă până la urmă într-o viaţă plină de bucurii.

Tristeţile, pe de altă parte, nu sunt decât oprelungire a afecţiunilorcardiace. Şi inima poate aveaparte de multe!De obicei, simţi doar o micăînţepătură, alteori simţi căinima ta bate precum cea aunui maratonist. Aşa încep şigrijile. De cele mai multe ori,oamenii se plâng de bătăiputernice ale inimii, de pulsneregulat sau stări de leşin.Suprasolicitarea se transformădeseori într-o gheară, carete zgârie fără milă în piept.Din păcate, de multe ori, deaici şi până la infarct nu mai edecât un pas. Dacă doamneleau un mic avantaj, pentru căhormonul feminin estrogenulare, par ţial, un efect deprotecţie a inimii, bărbaţii suntextrem de vulnerabili.

Dincolo de acest peisaj sumbru rămâne, totuşi, soarele. Bolilede inimă pot fi uşor prevenite. Un regim de viaţă sănătos, lipsit de ceaţa provocată de fumul ţigărilor, acompaniat de exerciţii aerobice regulate sau măcar de o oră pe zi de mers pe jos reprezintă o soluţie. Eliminarea factorilor de stres, un regim de lucru normal, perioade de odihnă sunt alte cerinţe obligatorii pentru sănătatea inimii.

Dacă staţi bine să vă gândiţi, dacă vă uitaţi la aceioameni fericiţi care se pregătescde aniversarea cu numărul 100,o să realizaţi că nu e prea dificilsă vă menţineţi o inimăsănătoasăpână la o vârstă înaintată. Numeroase studii care s-au efectuat de-a lungul anilor au arătat că accidentele cardiace sunt mai rare în rândul populaţiilor mari consumatoare de ulei de măsline şi de produse din peşte. De asemenea, şi Coenzima Q10 e un partener de încredere pentru o inimă sănătoasă, oamenii de ştiinţă descoperind că aceasta poate preveni apariţia unor cheaguri de sânge şi poate micşora tensiunea arterială.

După cum se vede, soluţii pentru o inimă sănătoasă sunt. Important e să o găsiţi pe cea care vi se potriveşte şi să o puneţi în aplicare din inimă.