Vitamina C – Vitamina vieţii
Publicat: 16.09.2011
Vizualizări: 21
Astăzi, 16 septembrie 2011, se împlinesc 118 ani de la naşterea fiziologului şi biochimistului Albert Von Szent-Gzorgzi, unul dintre savanţii care au contribuit la descoperirea vitaminei C. Vitamina C este vitamina vieţii, o armă împotriva tuturor bolilor, fiind cel mai redutabil inamic al acestora.
În organismul uman vitamina C, sau acidul ascorbic cum o numesc fiziologii, are două funcţii mari: întărirea sistemului imunitar şi echilibrarea psihicului.
Pe lângă aceste două mari funcţii ale vitaminei C, ea mai are de îndeplinit în corpul nostru şi alte funcţii suplimentare, deloc neglijabile. Vitamina C consolidează ţesutul conjunctiv, ajută la susţinerea sănătăţii gingiilor şi a dinţilor, stabilizează greutatea corporală şi ajută chiar şi la sănătatea ochilor, contribuind la vindecarea cataractei. Organismul uman are nevoie de vitamina C din exterior deoarece nu are capacitatea de a o produce...
Pentru că organismul nostru are atât de multă nevoie de această vitamină în numeroasele lui funcţii, este bine să ne aprovizionăm zilnic cu vitamina C. Cel mai simplu şi rapid mod de a ne asigura cantitatea zilnică necesară de vitamina C este prin suplimente alimentare.
Ele sunt concepute pentru a elibera treptat şi lent vitamina C deoarece organismul uman este incapabil să o stocheze.
Produsul este îmbogăţit cu măceşe, care au rol antioxidant, energizant şi de stimulare a imunităţii, conţinând pe suta de grame de 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâile. Măceșele sprijină sistemul imunitar, ajută la protecţia împotriva radicalilor liberi, participând la generarea de colagen util pielii, tendoanelor şi a ligamentelor.
Consumă vitamina C în fiecare zi pentru a te proteja de virusuri şi bacterii şi pentru a duce o viaţă cât mai sănătoasă.