Anotimpul rece fără neplăceri

Anotimpul rece fără neplăceri

Publicat: 15.02.2020

Vizualizări: 81

Trecerea de la sezonul cald la cel rece poate produce numeroase neplaceri. Alimentaţia saracă în legume şi fructe proaspete, lipsa exerciţiilor fizice sunt doar câţiva factori ce pot contribui la slabirea sistemului imunitar, permiţând virusurilor sa patrunda în organism şi sa se multiplice, cauzând apariţia racelii sau a gripei. O alta afecţiune des întâlnita în timpul iernii este depresia. Ce putem face sa prevenim aceste afecţiuni?

1. Odata cu anotimpul rece, tendinţa oamenilor este de a-şi modifica alimentaţia, o pondere mai mare revenind alimentelor bogate în grasimi şi carnii, în detrimentul legumelor şi fructelor. Legumele şi fructele proaspete aduc organismului o serie de vitamine şi minerale cu multiple proprietaţi antioxidante şi de stimulare a sistemului imunitar. Multe alimente, cum ar fi usturoiul, ceapa, fructele şi anumite condimente (piperul roşu, ghimbirul, scorţişoara), au proprietaţi imunostimulante. O idee buna este administrarea de suplimente alimentare bogate în vitamine şi minerale, dar acestea nu sunt un substitut pentru cele obţinute din alimente proaspete. Dintre suplimentele alimentare din gama Walmark amintim Spirulina, care prin conţinutul ei bogat în vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D şi E) şi minerale (potasiu, calciu, crom, zinc, seleniu, mangan, fier), contribuie la întarirea sistemului imunitar şi la eliminarea eficientă din organism a toxinelor.

2. O consecinţa a modificarii dietei zilnice este creşterea greutaţii corporale, de aceea e foarte important sa avem o alimentaţie echilibrata şi bogata (inclusiv în lichide) şi sa efectuam zilnic minimum 30 de minute de exerciţii fizice.

3. Somnul e foarte important. Oboseala slabeşte sistemul imunitar, de aceea este bine sa dormim suficient.

4. Pentru a preveni sau chiar pentru a ameliora simptomatologia şi a reduce perioada de convalescenţa determinata de afecţiunile respiratorii virale sau bacteriene, putem folosi suplimente alimentare ce conţin echinaceea (produsul Herba-C Rapid), vitamina C (produsul Super Vitamina C ), zinc (produsul Zinc 15 mg), beta-glucan , toate acestea având rol de stimulare a sistemului imunitar. Echinaceea este folosita de secole ca un suport natural al imunitaţii şi este recomandata în special pe durata racelilor şi a gripelor. SuperVit C  este o forma speciala de vitamina C care se elibereaza treptat în organism, pe parcursul zilei. Vitamina C este importanta pentru funcţionarea corecta a sistemului imunitar. Zincul creşte imunitatea organismului, împreuna cu vitamina C prevenind diversele infecţii, atât bacteriene, cât şi virale. Beta Glucanul este un imunostimulator vegetal extrem de eficient, care sprijina atât imunitatea dobândita de-a lungul vieţii (specifica), cât şi pe cea înnascuta. Substanţele active din Beta Glucan ajută la întarirea capacitaţii naturale de aparare a organismului.

5. Frigul influenţeaza temperatura la nivelul mâinilor şi picioarelor, pacienţii plângându-se de extremitaţi reci şi de amorţeli ale degetelor. Prima condiţie este sa ne îmbracam calduros, sa mâncam sanatos şi sa facem exerciţii fizice (pentru a îmbunataţi funcţionarea inimii şi circulaţia sângelui catre mâini şi picioare). Extractul de Ginkgo Biloba îmbunataţeţte circulaţia periferica prin efectul de scadere a permeabilitaţii capilare şi rolul de trofic vascular. În suplimentul alimentar GinkoPrim Max sau GinkoPrim Hot se gasesc Ginkgo Biloba şi magneziu (al carui deficit apare ca posibil factor în apariţia aterosclerozei – depunere de grasimi pe peretele arterelor ce determina obstruarea parţiala sau totala a arterele respective), iar în cazul GinkoPrim-ului Hot, şi capsaicina (stimuleaza termogeneza şi rata metabolismului). Prin adoptarea unui stil de viaţa echilibrat, ne putem bucura de sarbatorile de iarna şi de placerile specifice acestui anotimp.

MATERIAL INFORMATIV DESTINAT PERSONALULUI MEDICAL