Supă-cremă de morcovi și portocale

Supă-cremă de morcovi și portocale

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 7

Această reţetă este recomandată persoanelor care suferă de gută deoarece conţine alimente cu un conţinut scăzut de purine. Alimente recomandate: iaurt, brânzeturi degresate, lapte bătut sau dulce, cartofi, zarzavaturi, porumb, orez, piersici, vinete, mere, ţelină, nuci, ouă (maxim 3 pe saptămână), cereale. Se recomandă consumul de minim 2,5l de lichide zilnic (apă plată, ceai). Alimente de evitat:  cacao, ciuperci, organe animale (rinichi, ficat, creier), mezelurile şi pateurile de carne, hering, macrou şi hamsii, alcoolul.

Ingrediente:

-          500 g morcovi,

-          300 ml suc de portocale (proaspăt stors),

-          500 ml supă de legume,

-          1-2 cartofi,

-          1 fir de praz,

-          1/2 linguriță coriandru boabe (pisat sau măcinat),

-          1 vârf cuțit de chimen pisat,

-          1 foaie de dafin,

-          2 linguri de ulei,

-          sare și piper,

-          puțin pătrunjel pentru decor.

Mod de preparare:

  1. Cartofii, prazul și morcovii se taie cuburi.
  2. Prazul şi morcovii se călesc. Când prazul începe să se înmoaie, se adăugă cartofii, coriandrul și chimenul, apoi sucul de portocale și supa. Se dă  în clocot si se adaugă  foaia de dafin.
  3. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic aproximativ  40-45 de minute.
  4. După răcire se pasează cu mixerul vertical.
  5. Se decorează cu pătrunjel tocat.

Poftă bună!