Salata de orez cu ciuperci

Salata de orez cu ciuperci

Publicat: 12.12.2017

Vizualizări: 33

Salata de orez cu ciuperci este una usoara care poate fi servita vara. Ciupercile sunt bogate in potasiu, fier, cupru, zinc, magneziu, fosfor, vitamine (a, B1, B2, C, D) su pot inlocui cu succes carnea.

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline extra virgin
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 cesti de ciuperci, tăiate   felii subțiri
2 morcovi mari
1 ceapa, tocata
2 tulpini de telina, tocata
¼  linguriță de sare de mare
½  lingurita piper proaspat macinat
3 cesti de orez negru, fiert în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet
2 linguri otet balsamic
2 fire praz, tăiat în felii subțiri

Mod de preparare:

Uleiul de masline se incinge la foc mediu, intr-o tigaie mare. Se adauga usturoiul si se amesteca aproximativ 30 de secunde apoi se adauga ciupersile si se calesc timp de 1 minut.

Se adauga ceapa, morcovii, telina, sarea si piperul si se amesteca pana cand legumele sunt fragede. Amestecul format se transfera intr-un vas de copt, se adauga orezul, se amesteca, se acopera cu foaie de aluminiu si se lasa la cuprot timp de 30 de minute la 160 de grade.  Inainte de servire se orneaza cu praz taiat felii.

Pofta Buna!!!