Salată marocană
Publicat: 19.12.2017
Vizualizări: 12
Morcovii sunt o importantă sursă de beta caroten. Beta carotenul este sursă de vitamina A. Stimulează sinteza de melanină si la fel ca şi vitaminele C şi E protejează împotriva radicalilor liberi.
Ingrediente:
- ¼ ceaşcă fistic prăjit
- Sare grunjoasă şi piper
- ½ kg morcovi , tăiaţi fâşii
- ¼ ceaşcă de stafide
- 3 linguri de suc de lămâie
- 2 căţei de usturoi , pastă
- ½ linguriţă chimen
- ½ linguriţă boia de ardei
- ¼ linguriţă de scorţişoară
- 1/8 linguriţă piper cayenne (opţional)
- 2 linguri ulei de măsline extra- virgin
- ¼ ceaşcă frunze proaspete de coriandru
Mod de preparare:
Morcovii se fierb timp de 5-7 minute într-o oală cu apă şi sare. În ultimul minut se adaugă şi stafidele. După fierbere se scurg şi se clătesc sub jet de apă rece.
Într-un bol mediu se amestecă sucul de lămâie , usturoiul , chimenul , boiaua de ardei , scorţişoara , şi piperul cayenne (opţional) şi se condimentează cu sare şi piper . Amestecând constant, se adaugă treptat uleiul de măsline .
Se adaugă morcovii , fisticul , şi frunzele de coriandru. Se amestecă până la omogenizare.
Poftă bună!!