Ştiaţi că?

Ştiaţi că?

Publicat: 03.03.2020

Vizualizări: 1353

Zincul este un mineral a cărui importanță pentru buna funcționare a organismului uman e adesea subestimată. Corpul nostru conține aproximativ două-trei grame de zinc, prezente în oase, ficat, dinți, mușchi și piele.

Ca să putem funcționa normal, avem nevoie de un aport zilnic de 0,2 mg zinc/kg corp, pe care îl putem obține pe cale alimentară, cele mai importante surse fi ind carnea, leguminoasele, germenii de grâu, fi catul, ouăle, anumite alge și fructele de mare (în special stridiile).

Zincul reglează nivelurile de vitamina A și cantitatea în care aceasta este eliberată de fi cat, infl uențează activitatea unor hormoni responsabili de buna funcționare a testiculelor și previne hipertrofi ile benigne ale prostatei. Este, de asemenea, eficient în degenerescența maculară, vindecarea leziunilor, ADHD, combaterea acneei și ameliorarea simptomelor artritei. Însă probabil cel mai comun efect benefi c al zincului este acela de întărire a sistemului imunitar. Administrat în răceală, zincul diminuează simptomele neplăcute ale acesteia și reduce perioada de convalescență. Suplimentele de zinc contribuie la revenirea mirosului și a gustului (pierdute ca urmare a unei răceli puternice). 

...porumbul întăreşte imunitatea organismului?
01.07.2019

...porumbul întăreşte imunitatea organismului?

În afara efectelor diuretice şi antiinflamatorii, porumbul împiedică fixarea leucocitelor de pereţii mucoaselor, acest fapt datorându-se fitosterolilor conţinuţi în mare cantitate în această plantă. Astfel se explică şi capacitatea porumbului de a atenua diferite procese inflamatorii din organism şi de a împiedica agravarea infecţiilor căilor urinare.

Citește mai mult
Vizualizări: 73
Imunitate, oase puternice, sănatate pentru puiul tău
20.06.2011

Imunitate, oase puternice, sănatate pentru puiul tău

Copilul dumneavoastră este plin de energie și foarte jucăuș? Ajutaţi-l să se bucure de copilarie având grijă de imunitatea sa și de asigurarea confortului necesar organismului prin asimilarea calciului și a vitaminei D.

Citește mai mult
Vizualizări: 42