Produse pentru detoxifierea organismului

Produse pentru detoxifierea organismului

Publicat: 13.12.2017

Vizualizări: 1035

Pentru o purificare eficientă a organismului, Walmark a conceput o paletă largă de produse: Spirulină,  Silimarină,, BeneBian.

Principalele avantaje ale acestor produse sunt:

-          Înlătură substanţele toxice din organism

-          Influenţează în mod favorabil funcţia de detoxifiere a ficatului şi regenerează celulele hepatice

-          Menţin un nivel adecvat al colesterolului şi glucidelor în sânge

-       Ajută la realizarea schimbului de substanţe şi la o corectă funcţionare a tractului digestiv 

Silimarină Forte - Silimarina este un complex de flavonoide cu acţiune hepatoprotectoare (protejează ficatul împotriva substanţelor toxice), antioxidantă şi de creştere a capacităţii de regenerare a ficatului. Când ficatul este deja afectat, silimarina stimulează repararea ficatului generând celule noi.  Acest lucru este posibil datorită capacităţii de a stimula sinteza de proteine.  Silimarina reduce riscul dezvoltării calculilor biliari şi favorizează  digestia, fluidificând şi eliminand bila.  

Pe lângă beneficiile pe care le aduce la nivel hepatic, silimarina este benefică şi în afecţiunile rinichilor, acnee (silimarina are capacitatea de a calma iritaţiile de la nivelul pielii, de a reduce inflamaţiile şi de a umezi mucoasele), diabet (scade rezistenţa la insulină a celulelor pancreatice), reduce efectele negative ale chimioterapiei şi constipaţiei.

Fibrele alimentare reprezintă totalitatea componentelor unei plante pe care organismul nu le poate digera. Fibrele pot fi solubile şi insolubile, ambele fiind la fel de importante pentru sănătate, digestie şi pentru prevenirea diabetului, bolilor de inimă, obezităţii şi constipaţiei. Fibrele solubile – împreuna cu apa formează un gel care dă senzaţia de saţietate şi încetineşte digestia. Alimente care conţin fibre solubile: mazăre, fasole, ovăz, citrice, mere, orz. Fibrele insolubile – acest tip de fibre nu se dizolvă în apă. Fibrele insolubile au un efect prebiotic deoarece ajung în intestin în forma lor originală şi ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice aflate în intestin prevenind astfel constipaţia. Alimente care contin fibre insolubile: tărâţe de grâu, conopidă, fasole verde, cartofi, nuci.

BeneBian  – este un complex modern de probiotice, componente esenţiale ale microflorei intestinale. BeneBian  conţine  15,6 miliarde de 8 tipuri de bacterii. BeneBian  este de asemenea îmbunătăţit cu fructooligozaharide.

Probioticele sunt bacterii sănătoase care restabilesc echilibrul florei intestinale. Probioticele previn apariţia alergiilor, bolilor de ficat, ajută la detoxifierea organismului. Studiile au demonstrat că probioticele ajută la detoxifierea organismului de metale grele, radicali liberi şi bacterii periculoase. Totodată probioticele susţin un mediul favorabil pentru absorbţia corectă a nutrienţilor.

Spirulina– este o algă verde albăstruie. Beneficiile spirulinei sunt cunoscute înca din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind o sursă importantă de hrană pentru Azteci până în secolul XVI.  Spirulina uscată conţine între 50-70% proteine. De asemenea, spirulina este o sursa de Vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9), Vitamina C, Vitamina D şi Vitamina A.

În funcţie de modul în care este administrată spirulina aduce doua beneficii diferite.

  • Administrată cu minim 30 de minute înainte de masă oferă o senzaţie de saţietate şi în acelaşi timp aduce organismului aportul de vitamine, minerale şi aminoacizi. Astfel poate fi folosită cu succes în curele de slăbire.
  • Administrată după masă, spirulina suplimentează aportul de nutrienţi, fiind astfel de ajutor persoanelor cu o greutate sub limita normală.

Armurariul (bogat în Silimarină) ajută la normalizarea funcțiilor hepatice și îmbunătățește capacitatea ficatului de detoxifiere a organismului. Armurariul sprijină regenerarea celulelor hepatice și ajută la protecția ficatului, pentru ca acesta să își mențină funcțiile normale și să contribuie la procesul de detoxifiere a organismului. În plus, extractul de Armurariu ajută la eliminarea normală a lichidului biliar, favorizând astfel digestia sănătoasă.

 

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark