Provocarea la mișcare – Cum ne găsim motivația necesară pentru sport
Publicat: 12.11.2019
Vizualizări: 117
Vă oferim câteva argumente care v-ar putea convinge să faceți o schimbare în viața dumneavoastră:
1) Stima de sine și încrederea în propriile forțe. Un stil de viață echilibrat, însoțit de un program corect de exerciții fizice, va conduce nu doar la definirea unui corp frumos, ci și a unei sănătăți de fier. Mens sana in corpore sano. Odată cu redefinirea stilului de viață, vei deveni conștient de propriile forțe și vei putea să extrapolezi abilitățile dovedite și în relațiile tale sociale, la locul de muncă sau chiar în relația cu partenerul de viață. Încrederea dobândită te va ajuta să gestionezi mai bine resursele tale interne și să îndeplinești mai bine tot ceea ce îți propui.
2) Managementul stresului. Știm foarte bine că trăim în epoca vitezei, unde totul se desfășoară rapid. Ne dorim mai mult, mai bine, într-un timp cât mai scurt. Din păcate, odată cu aceste noi cerințe ale pieței apare inevitabil și stresul, catalogat de mulți ca fiind „boala secolului”. Stresul ne poate afecta sistemul imunitar și calitatea vieții, în general. O plimbare prin parc sau 30 de minute de jogging seara te pot ajuta să eliberezi toxinele acumulate în organism.
De asemenea, cei care fac sport dimineața, fie că vorbim despre mersul la sală, înot, fie de câteva exerciții de bază, vor beneficia de un start în forță pentru ziua respectivă și vor reuși să țină departe grijile generate (de multe ori, având la bază problem inexistente).
3) Dezvoltarea personală. În ultimii ani, tot mai mulți oameni au început să își îndrepte atenția spre modalități de dezvoltare personală. Fie că vorbim despre workshop-uri, educație alternativă sau călătorii spirituale, de cunoaștere, scopul urmărit este acela de detașare față de grijile cotidiene și descoperire a adevăratelor frumuseți ale vieții. Sportul este o modalitate simplă prin care putem porni pe acest drum. În timp ce ne motivăm corpul să se antreneze, mintea este la rândul ei stimulată să exploreze noi tărâmuri – avem oportunitatea să ne analizăm viața, să vedem ce putem îmbunătăți la noi și cum putem ajunge acolo unde ne dorim să ajungem – la împlinire spirituală.
Să renunțăm, așadar, la obiceiurile proaste de consum, la tot ce înseamnă sedentarism, mâncare nesănătoasă și agitație cotidiană, și să ne îndreptăm atenția spre mișcare, gândire, autoeducare. Corpul și mintea ne vor fi recunoscătoare, iar noi vom deveni conștienți, în timp, de rezultatele benefice ale eforturilor noastre de azi.
Recomandarea Walmark:
Indiferent de vârstă, practicarea sporturilor poate fi periculoasă atunci când nu eşti pregătit în mod corespunzător. Cele mai frecvente accidente vizează sistemul musculo-scheletic. Pentru a evita astfel de neplăceri este important să pregătim organismal pentru activităţile pe care urmează să le desfăşurăm. Astfel, se recomandă efectuarea unor exerciţii uşoare de încălzire (genuflexiuni, fandări, rotiri de trunchi, întinderi de gambă) şi folosirea echipamentului adecvat pentru activitatea aleasă.