Fericire în doi paşi

Fericire în doi paşi

Publicat: 03.03.2020

Vizualizări: 278

Niciodată nu este prea târziu sa fii fericit. Mişcarea te face să te simţi sănătate liber, optimist, să începi ziua cu zâmbetul pe buze. Un corp sănătos şi în formă este garanţia unei stări de bine, iar un corp frumos şi echilibrat este un motiv în plus de admiraţie a celor din jurul tău.

Lipsa timpului nu este o scuză, contează însă foarte mult cum te organizezi. Aşadar, alocă o jumătate de oră cel puţin în fiecare dimineaţă pentru mişcarea zilnică. În general, mişcarea de dimineaţă este cea mai benefică, astfel încât poţi alege să te trezeşti cu 30 de minute mai devreme.

Pasul 1: Tonifierea

Lasă lenea deoparte și pregătește-te să transpiri pentru a arăta bine. Programul încărcat și lipsa banilor nu trebuie să fie o problemă pentru a-ți neglija corpul, ajungând să îl ascunzi sub haine largi.

Cea mai eficientă metodă de antrenament, pentru bărbați, este mersul la sala de fitness. Acolo ai la dispoziție o multitudine de aparate pentru diferite părți ale trupului. Este indicat să faci antrenamente frecvent, o schemă populară fiind aceasta: exerciții pentru piept și spate în prima zi, pentru umeri, bicepși și tricepși în ziua a doua și pentru picioare și abdomen în ziua a treia; a patra zi pauză și apoi de la capăt.

Pentru bărbații slabi este nevoie, de regulă, de 4 – 6 antrenamente per grupa de mușchi (poți construi țesut muscular chiar mai repede dacă ridici greutăți de două ori pe zi, dar această schemă necesită cel puțin o zi de pauză pe săptămână și cel puțin patru ore de pauză între antrenamente).

Schimbarea frecventă a tipurilor de exerciții este indicate pentru scăderea în greutate, dar pentru construirea de masă musculară este mai eficient să faci aceleași antrenamente în fiecare săptămână, timp de 3 – 5 săptămâni (dar să folosești diferite tipuri de strategii in timpul seturilor).

Însă, dacă sala de fitness este prea departe de casă sau dacă crezi că îţi este mai uşor aşa, apucă-te de alergat; o dată la două zile, stabilieşte-ţi un traseu şi aleargă; mişcarea regulată ne face fericiţi, spun specialiştii, organismul eliberând endorfine, acestea fiind responsabile direct de declanşarea unei stări de bine.

Pasul 2: Detoxifierea organismului

După o iarnă grea, este timpul să îți cureți corpul de toxinele acumulate. Încearcă să renunți la carnea grasă. În această perioadă este necesar să respecți un regim bazat în principal pe legume crude, fructe și lichide.

Elimină din alimentație produsele fast-food, toate alimentele prăjite, sosurile, conservele, produsele afumate, pâinea, pastele și dulciurile. Consumă multe fructe și legume crude sau fierte, cereale integrale, nuci, ceai verde, carne la grătar sau fiartă, sucuri natural (realizate în casă) sau infuzii de plante.