8 semne că trebuie să iei în calcul nevoia de Vitamina D

8 semne că trebuie să iei în calcul nevoia de Vitamina D

Publicat: 04.07.2018

Vizualizări: 33249

Vitamina D este unul din cei mai valoroși nutrienți conform cercetărilor care leagă prezența acesteia de numeroase beneficii pentru organism. Lipsa acesteia poate genera pe termen lung numeroase probleme grave de sănătate. Vitamina D este benefică pentru sistemul imunitar și importantă pentru absorbția calciului în organism, pentru oase puternice și sănătoase, pentru o dantură sănătoasă și pentru buna funcționare a mușchilor.

Știi cum poți recunoaște dacă nu ai un aport suficient de vitamina D în organism?
 

  1. Musculatură slăbită – observi că e mult mai greu să faci numărul obișnuit de flotări  sau abdomene la sală sau să urci același număr de scări.
  2. Rezistență fizică scăzută – fi atentă dacă rezistența și capacitatea ta aerobică s-a redus.
  3. Durere mai mare – fi atentă dacă simți o sensibilitate crescută la durere.
  4. Somnolență – un nivel scăzut de vitamina D are legătură cu un nivel mai ridicat de somnolență în timpul zilei.
  5. Irascibilitate – dacă ai o dispoziție proastă fără un motiv evident poate fi un semn că ai un nivel scăzut de serotonină în creier, o legătură directă cu lipsa de vitamina D.
  6. Tristețe – riscul de depresie este, de asemenea, legat de deficiența de vitamina D.
  7. Tensiune arterială mare – când nivelul de vitamina D din sânge e scăzut, tensiunea arterială poate crește peste limitele normale.
  8. Fractura de stres – oasele slăbite (din lipsă de vitamina D) înseamnă risc dublu de fracturi de stres.

Dacă observi unul sau mai multe din aceste semne solicită medicului tău un test de sânge.

Recomandare: Asigură-te că oferi organismului tău vitamina D în mod constant, pentru a te proteja de deficiențe. Noua Vitamina D 2000 IU de la Walmark îți asigură doza zilnică printr-o singură capsulă. Produsul este recomandat pentru toate grupele de vârstă, cu excepția copiilor sub 12 ani. Ritmul de administrare este de 1 capsulă pe zi pentru adulți și 1 capsulă o dată la 2 zile pentru copii peste 12 ani, femei însărcinate și care alăptează.