Amalia Emilia, ARAD:
am 23 ani,sex feminin,159 cm, 60 kg. de saptamana viitoare voi incepe administrarea de CLARINOL, intrebarea mea este :Cat timp va trebui sa tin tratamentul, daca exista ceva pauze intr-un program de administrare prelungita si mai ales daca creeaza dependenta? ce trebuie sa fac in continuare dupa ce voi inceta sa-l mai iau?
10.02.2007 la 13:39
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

In conformitate cu studiile realizate la nivel european, doza optima de acid linoleic conjugat (CLA) utila in scaderea numarului de kilograme este de 3000 mg (echivalentul a 3 capsule de Clarinol). Asadar, in functie de ritmul de slabire dorit de fiecare individ, doza zilnica poate varia intre 1 si 3 capsule. Nu exista o perioada clar delimitata de administrare a Clarinol-ului deoarece numarul de kilograme excedentare si reactivitatea fiecarui organism la curele de slabire difera de la o persoana la alta.

Clarinol poate fi folosit pana in momentul in care considerati ca ati ajuns la greutatea dorita (adica il puteti administra si pe o perioada mai lunga) - nu are efecte secundare nedorite, nu interactioneaza negativ cu alte tratamente facute in paralel si nu da fenomenul de "rebound" la intreruperea administrarii (crestere rapida a numarului de kg dupa oprirea administrarii - efect "yo-yo").

12.02.2007 la 0:00