Cristea, 14:45:
Am 46 de ani, sunt nefumator, nebautor. Afectiuni: colesterol(240), sensibilitate in gat (trebuie sa iau frecvent antibiotice), acidul uric(8), cum dau de frig amigdalele se inflameaza-imunitatea. Cum dau de frig, ma doare imediat gatul si apoi si inima. Greutatea mea este de 89kg, iar inaltimea 1,77m. Afectiunea cardiaca pe care o am este B.R.D minor. Pana in martie 2001 aveam numai o jena precodiala, asociata cu o usoara tahicardie. De atunci insa, in timp ce practicam culturismul, au aparut extrasistole ventriculare, diagnosticate de medicul specialist. In prezent urmez tratamentul: Betaloc Zok 50mg si aspacardin 2 capsule pe zi. Din 2002 urmez un regim alimentar fara grasimi animale, numai carne de peste. Din 2003 am inceput un tratament cu PYCNOGENOL, asociat cu produse Walmark: LECITINA, EPA MARINE, EVENING PRIMROSE, SELENIU, ZINC, dar si COENZIMA Q10(cand iau Coenzima Q10 nu iau Pycnogenol). Va rog o reteta de produse Walmark pt. aceste afectiuni. Mai am o semivarica pe gamba piciorului stang. Cand iau Pycnogenolul nu se mai vede, cand iau CoenzimaQ10 apare la loc. Pot sa asociez Ging-seng fiole de 10 ml tratamentului cu produse Walmark? Dar acestui tratament pot sa-i asociez sa beau 2-3 beri la un gratar de peste? Am un SRL, posibilitati chiar sa devenim distribuitori de produse Walmark. Va multumesc.
25.08.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimate domn,
Colesterolul dvs. se afla la limita superioara a normalului, insa acidul uric este ridicat (destul de ciudat, in conditiile in care spuneti ca din 2002 nu consumati alta carne decat cea de peste). Va recomand sa efectuati niste analize suplimentare in vederea elucidarii sursei acestor rezultate.
Pentru problemele amintite de dvs. nu as putea sa va recomand in plus decat Varixinal, cate 1 tableta pe zi, ca mijloc de combatere a dezvoltarii unor varice (cu atat mai mult cu cat ati facut culturism, deci sistemul dvs. venos a fost destul de solicitat).
Asocierea de Ginseng la produsele Walmark amintite nu are nici o contraindicatie, in schimb nu doresc sa ma pronunt in privinta alcoolului (stiti, probabil, ca medicii nu prea recomanda persoanelor cu colesterolul crescut consumul de alcool, tutun, cafea, grasimi, prajeli, afumaturi etc.).
25.08.2004 la 00:00