Gabriela, Bucuresti:
Am varsta de 50 de ani.La examenul de osteodensitrometrie facut la picior rezultatul a fost de osteopenie.Mi-e frica sa nu avanseze si sa fac osteoporoza.Ce ma sfatuiti sa iau ? Am facut un tratament mai indelungat cu cartilaj de rechin;este eficient sau ArtroStop Plus ar fi mai indicat? Specific -am mari dureri de coloana ,avand o dubla hernie de disc-vertebrele 4 -5. Va multumesc anticipat.
06.11.2004 la 00:00
Cu stima,
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
In ultima perioada observ tot mai frecvent existenta unei confuzii: osteopenia sau osteoporoza nu afecteaza cartilajele articulare, ci densitatea osoasa!!! In consecinta, pentru combaterea osteoporozei nu trebuie sa folositi ArtroStop PLUS sau alte produse condrorestaurative, ci niste suplimente nutritionale care sa amelioreze densitatea osoasa (cum ar fi Osteostop cu izoflavonoide, 3 tb./zi).
Este posibil ca durerile de coloana sa aiba si alta cauza decat osteoporoza (chiar ati amintit ca aveti "dubla hernie de disc"), insa nici in acest caz ArtroStop PLUS nu va reusi sa "repare" hernia discala.
Recomandarea mea este sa mergeti la un reumatolog sau la un neurochirurg pentru a se evalua stadiul bolii si pentru a se decide daca, in cazul de fata, nu ar fi nevoie de niste interventii mai radicale.
08.11.2004 la 00:00