VERA, sinaia:
buna seara ! Am varsta de 50 de ani si am intrat de un an de zile la menopauza perioada in care m-am ingrasat 10 kg.. Am trigliceridele 460mg. Ce pot sa fac ca sa ma pot mentine sau sa pot reveni la kilogramele mele anterioare? Ce dieta ar fi mai recomandata pentru mine ? De ce gen ar trebui sa fie? Exista un tratament naturist, combinat...? Am greutatea de cca.90 kg. si 1,68 inaltime osatura medie. Astept raspunsul dvs. Va multumesc!
30.08.2005 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Ati putea folosi Spirulina (3 tablete/zi, cate una cu jumatate de ora inaintea meselor). Acest produs va poate ajuta atat la scaderea apetitului alimentar exagerat si al numarului de kilograme, cat si la diminuarea valorilor trigliceridelor.

Pe perioada urmarii acestei cure este indicat sa cresteti aportul de lichide neindulcite si neacidulate (peste 2 litri zilnic), sa cresteti consumul de alimente ce contin fibre (fructe, legume verzi etc.) si sa efectuati un program de exercitii fizice, in vederea inlocuirii tesutului adipos nedorit. De asemenea, este de dorit ca aportul de fainoase (paine, paste etc.), dulciuri si grasimi animale sa fie cat mai redus.

02.09.2005 la 00:00