loredana, pitesti:
domnule doctor, am probleme de natura sexuala, atat eu cat si logodnicul meu. el are probleme cu apetitul sexual care este foarte scazut, spune el ca din cauza stresului, dar si cu ejacularea precoce. eu pe de alta parte nu ma pot relaxa si nu ajung niciodata la orgasm. oricum avem contacte foarte rar si ramanem amandoi dezamagiti. va rog din suflet sa ne dati un sfat. va multumesc.
28.10.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata domnisoara,
Problema este ceva mai complexa si depaseste sfera de eficacitate a suplimentelor nutritionale.
Este posibil ca apetitul sexual al logodnicului dvs. sa aiba intr-adevar o relatie cu stresul, insa deja s-a creat un cerc vicios: tensiunea inevitabila creata intre voi si cauzata de "dezamagirile" anterioare este, in primul rand, o sursa perpetua de anxietate pentru el (fapt concretizat in scaderea apetitului sexual) prin teama ca nu se va ridica la "inaltimea asteptarilor", dar si pentru dvs. ("nu ma pot relaxa"). In aceste conditii, chiar si atunci cand se depaseste problema reprezentata de scaderea libidoului, este de asteptat aparitia ejacularilor precoce si, implicit, lipsa orgasmului.
Eu am certitudinea ca problemele se vor rezolva dupa ce veti ajunge sa va "cunoasteti" mai bine, in acel moment disparand atat inhibitiile amandurora, cat si "stresul" logodnicului dvs. In cazul in care problemele persista, va recomand sa consultati un specialist.
29.10.2004 la 00:00