Ioana-Teodora, Bucuresti:
Domnule doctor, In legatura cu produsul Clarinol as vrea sa stiu care este durata maxima pe parcursul careia poate fi administrat (2-3 luni?) si daca se pot administra mai mult de trei pastile pe zi .In cazul administrarii de exemplu a sase pastile pe zi, creste spectaculos eficienta produsului sau apar efecte adverse?
11.05.2006 la 11:22
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Nu exista o perioada clar delimitata de administrare a Clarinol-ului deoarece numarul de kilograme excedentare si reactivitatea fiecarui organism la curele de slabire difera de la o persoana la alta. El poate fi folosit pana in momentul in care considerati ca ati ajuns la greutatea dorita (adica poate fi administrat si pe o perioada mai lunga) - nu are efecte secundare nedorite, nu interactioneaza negativ cu alte tratamente facute in paralel si nu da fenomenul de "rebound" la intreruperea administrarii (crestere rapida a numarului de kg dupa oprirea administrarii - efect "yo-yo").

In conformitate cu studiile realizate la nivel european, doza optima de acid linoleic conjugat (CLA) utila in scaderea numarului de kilograme este de 3000 mg (echivalentul a 3 capsule de Clarinol). Asadar, in functie de ritmul de scalbire dorit de fiecare individ, doza zilnica poate varia intre 1 si 3 capsule. In cazul administrarii unei doze mai mari, efectul evolueaza liniar (adica este acelasi ca la 3 capsule/zi).

11.05.2006 la 0:00