Liliana, Bucuresti:
In prezent eu sunt insarcinata in luna a 3 a si doctorul mi-a prescris spirulina, insa am intalnit opinii diferite despre administrarea lui in sarcina. In consecinta, spirulina poate fi utilizata pe parcursul sarcinii fara a avea efecte secundare? Cu multumiri,
11.10.2004 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:
Stimata doamna,
Din respect pentru consumatorii suplimentelor nutritionale Walmark, ne-am adaptat produsele si recomandarile noastre celor mai stricte reguli existente in domeniu. Ca si recomandare de baza, atat in U.E. cat si in S.U.A. se stipuleaza faptul ca nu se administreaza fara recomandarea medicului curant suplimente nutritionale sau medicamente la femeile gravide sau care alapteaza (existand "riscul" ca unele substante ce sunt introduse in organismul mamei sa fie transmise si copilului) si nici copiilor sub 3 ani (din cauza pericolului de a se “ineca” inghitind acele tablete sau capsule).
Noi nu afirmam faptul ca Spirulina ar fi daunatoare pe durata sarcinii, ci recomandam ca administrarea la femeile gravide sau care alapteaza sa fie facuta dupa consultarea medicului ginecolog sau a pediatrului.
12.10.2004 la 00:00