Angelica Ionela, Iasi:
Pentru hipocalcemie cat este necesar sa iau Ca Mg Zn si daca il administrez seara inainte de culcare are ceva?Mentionez ca am avut probleme cu insomnia multi ani de zile,.iar preparatul contine Mg.Dimineata iau foarte multe preparate Walmark(spirulina,energyQ10spectrum,Memo Plus,Celulit si Guarana)Credeti ca ar trebui sa mai reduc ceva?Pe langa probemele sus mentionate sufar si de o depresie,nevroza,neuroastenie,polineuropatie.Am renuntat la tratamentul psihiatric deoarece imi daduse dependenta multi ani si am vrut sa trec la un tratament naturist.Ma simt epuizata total,fara energie,obosita fizic si psihic.Am doar 35 de ani.Ce sfat imi dati?
08.08.2005 la 00:00
Dr. Ion Bulacu:

Stimata doamna,

Puteti folosi Calciu-Magneziu-Zinc in cure de cate 2-3 luni, 2-3 cure pe an. De regula, produsele care contin vitamine si minerale se recomanda a se administra in cursul zilei (daca schema de dimineata este foarte "incarcata" ati putea lua Ca-Mg-Zn la pranz).

Referitor la ce ati putea sa reduceti dintre produsele folosite, este greu sa ma pronunt asupra unuia dintre ele deoarece fiecare vizeaza o alta patologie. Ati putea, eventual, sa nu mai luati Guarana (avand in vedere ca si MemoPlus are efect energizant).

Ca ultima recomandare, v-as recomanda sa nu neglijati tratamentul psihiatric deoarece acesta previne aparitia unor reacutizari ale simptomatologiei depresive. Este foarte plauzibil ca acuzele dvs. (epuizare, oboseala generalizata, tulburari ale dispozitiei etc.) sa fie cauzate de intreruperea tratamentului psihiatric adecvat.

08.08.2005 la 00:00