Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  III

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii III

Publicat: 01.07.2019

Vizualizări: 20

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanţă, alimentaţia are de suferit. Pentru a compensa aportul insuficient de vitamine şi minerale putem folosi suplimente alimentare care să menţină sănătatea organismului şi aspectul plăcut al pielii.

Beneficiile suplimentelor alimentare

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanţă, alimentaţia are de suferit. Pentru a compensa aportul insuficient de vitamine şi minerale putem folosi suplimente alimentare care să menţină sănătatea organismului şi aspectul plăcut al pielii.

Evening Primrose: are un conţinut ridicat de acid linoleic, calciu, magneziu, potasiu. Luminiţa de seară ajută la tratarea acneei, are proprietăţi antieczematoase, hrăneşte scalpul, menţine sănătatea unghiilor şi menţine umiditatea pielii.

Antioxidanţii: vitaminele A,C,E  şi seleniul au un caracter  puternic  antioxidant. Acestea stimulează sinteza de colagen, menţin elasticitatea pielii, împiedică acţiunea radicalilor liberi, susţin sistemul imunitar. De asemenea antioxidanţii pot diminua petele şi ridurile care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Beta caroten: este un pigment care se găseşte în alimente precum morcovii. În organism beta carotenul este sursă de vitamina A. Beta carotenul este un antioxidant care protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, protejează împotriva acţiunii nocive a radiaţiilor UVA, menţine acuitatea vizuală şi contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Coenzima Q10: este un antioxidant natural care protejează celulele împotriva cancerului. O scădere a nivelului de coenzima Q10 în organism contribuie la procesul de îmbătrânire. S-a dovedit clinic că această coenzimă minimalizează apariţia ridurilor atunci când este administrată atât intern cât şi extern. În acelaşi timp coenzima Q10 este benefică şi pentru menţinerea sănătăţii inimii.

Acidul hialuronic: capacitatea organismului de a produce acid hialuronic scade odată cu înaintarea în vârstă. Aproximativ 50% din cantitatea de acid hialuronic din corp se afla în piele. Acesta oferă fineţe, elasticitate şi asigură un nivel optim de hidratare pielii.

Motive pentru administrarea suplimentelor alimentare:
- dieta modernă are o diversitate din ce în ce mai mică, acest lucru ducând la un aport scăzut de vitamine, minerale, antioxidanţi, fitonutrienţi.
- dietele stricte pentru slăbire şi chiar curele pentru detoxifiere pot duce la deficite importante, de minerale (calciu, zinc, cupru) şi grăsimi esenţiale.
- modul de viaţă modern, cu poluare, stress, fumat, contaminanţi alimentari accelerează procesele de oxidare, duc la acumulări de toxine şi chiar la îmbătrânire prematură, vizibilă în special la suprafaţa pielii.
 

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Vitamine pentru sănătatea pielii
07.03.2013

Vitamine pentru sănătatea pielii

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Are 3 straturi (epiderm, derm şi hipoderm) şi o suprafaţă de aproximativ 2 m. Pielea este cea mai importantă barieră împotriva factorilor externi (bacterii, raze UV), este responsabilă pentru reglarea temperaturii corpului şi reprezintă aproximativ 16% din totalul greutăţii corporale.

Citește mai mult
Vizualizări: 996