Transmaraton 2013

Transmaraton 2013

Publicat: 05.09.2013

Vizualizări: 3

Ediția din 2013 a Transmaratonului, competiția de alergare pe celebrul Transfăgărășan, se va desfășura în zilele de 7 și 8 septembrie. Transmaratonul este un concurs care se adresează amatorilor, adică oricui dorește să alerge pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, cu condiția să aibă vârsta de peste optsprezece ani.

Concurenții se pot înscrie la dublu maraton, marathon sau semimaraton. Cei care consideră că au o rezistență excepțională pot opta pentru dublu maraton, adică vor alerga pe o distanță de aproximativ 83 de kilometri, pe traseul Complex Europa – Cabana Bâlea Cascadă – Cabana Capra – Cetatea Poienari, traseu ce măsoară 2.420 de metri diferență pozitivă de nivel. Proba de semimaraton va fi alergată între Cabana Bâlea Cascadă și Cabana Capra (22 de kilometri, cu 1.050 de metri diferență de nivel). Nu în ultimul rând, cei 42 de kilometri ai maratonului clasic vor fi parcurși pe ruta Cabana Capra – Cabana Bâlea Cascadă – Cabana Capra, cu o diferență de nivel de 1.890 de metri.

Unul dintre scopurile acestei competiții este susținerea proiectelor propuse de fundațiile partenere, oferind, în acest fel, o șansă de a salva sau de a îmbunătăți viețile unor semeni de-ai noștri. Cauza, așadar, este una nobilă, umanitară: aceea de a strânge cât mai multe fonduri pentru asociațiile care luptă să salveze vieți. Ca și la ediția trecută, Walmark este unul dintre sponsorii principali ai acestei frumoase întreceri. La fel ca anul trecut, Vlad Iftime, un tânăr pasionat de sport și de natură, va alerga la semimaraton cu scopul de a strânge bani pentru copiii bolnavi de cancer. El susține cauza unei asociații care ajută bolnavii în stadii terminale. Pentru a participa, concurenții se pot înscrie fi e la tombola organizată pe site-ul www.transmaraton.org , fi e susținând un proiect caritabil pentru una dintre asociațiile partenere evenimentului. Taxa de participare este de 150 de lei la semimaraton, de 170 de lei pentru maraton, respective de 200 de lei pentru cursa de dublu maraton. Mai multe detalii, pe http://www.transmaraton.org.


Idei sanatatoase

Beți multă apă. Trebuie să consumăm zilnic un litru și jumătate-doi litri de apă,pentru a ne menține hidratați. Lichidele ajută ca pielea să fie frumoasă și netedă și la formarea siluetei dorite. Nu uitați că suntem apă în proporție de 70%. Medicii recomandă să evităm să bem apă rece, direct de la frigider. Ei spun că astfel putem evita pericolul unui infarct.


 

Transmaraton 2014
16.09.2014

Transmaraton 2014

Transmaratonul este un concurs care se adresează amatorilor, adică oricui dorește să alerge pe una dintre cele mai spectaculoase șosele din lume, cu condiția să aibă vârsta de peste optsprezece ani.

Citește mai mult
Vizualizări: 5