Articulația genunchiului și tratamentul complet pentru cartilajul articular și lichidul sinovial

Articulația genunchiului și tratamentul complet pentru cartilajul articular și lichidul sinovial

Publicat: 22.04.2019

Vizualizări: 24441

Proenzi preia ștafeta de expert al articulațiilor cu efect pe termen lung și aduce un plus de inovație pentru o îngrijire superioară a articulațiilor și oaselor.

     ArtroStop, lider în categoria suplimentelor alimentare destinate îngrijirii articulațiilor își schimbă numele în PROENZI.

     Articulația este formată din cartilaj articular, membrană sinovială, ligamente, tendoane, lichid sinovial şi oase. O articulaţie sau încheietura anatomică constituie totalitatea elementelor moi şi dure care unesc între ele două sau mai multe oase vecine. Cele mai multe articulații sunt mobile, permiţând oaselor să se mişte.

     Cartilajul articular – este un tip de ţesut care acoperă suprafaţa unui os. Cartilajul articular are rezistenţă la compresie şi uzură. Acesta este alcătuit din condrocite, proteoglicani, apă şi alte proteine. Cartilajul articular ajută la reducerea frecării.

     Membrana sinovială – este un ţesut moale ce permite mișcarea și reducerea frecării. Membrana sinovială secretă lichid sinovial (un lichid limpede, lipicios) în jurul articulației pentru a o lubrifia.

     Ligamentele - sunt benzi dure, elastice ale ţesutului conjunctiv ce înconjoară articulația pentru a oferi un sprijin și pentru a limita mișcarea articulației. Acestea sunt dispuse pe ambele părți și în interiorul articulației, menținându-i poziția.

     Tendoanele - reprezintă un alt tip de țesut conjunctiv dur.  Tendoanele au drept rol unirea muşchilor cu oasele.

     Lichidul sinovial - este un lichid clar, lipicios secretat de membrana sinovială. Lichidul sinovial lubrifiază articulaţia reducând frecarea şi îmbunătăţește mobilitatea articulară.

Calculator pentru necesarul zilnic de calciu

Completează formularul pentru a estima cantitatea zilnică de calciu necesară pentru un stil de viață sănătos. Click aici pt. calculatorul de calciu.

Articulația genunchiului este una dintre cele mai puternice și mai importante articulații din corpul uman. Aceasta permite mișcări de flexie şi extensie şi susține greutatea corpului.

Pentru cartilajul articular și pentru lichidul sinovial, compania Walmark a dezvoltat o gamă specială de produse - Proenzi ArtroStop.

     Proenzi® ArtroStop Rapid+ este cel mai eficient și inovator produs din gama Proenzi. Proenzi® ArtroStop Rapid+conţine Boswellin - extract din scoarța arborelui Boswellia serrata, pentru sănătatea articulațiilor. Conține, de asemenea, glucozamin sulfat și condroitin sulfat- substanțe care sunt componente ale structurii cartilajelor articulare – precum și complexul unic ExPur, ce are în compoziție colagen tip II și vitamina C.   

     Glucozamin sulfat și condroitin sulfat sunt componente constructive esențiale ale structurii cartilajelor articulare și ale altor țesuturi conjunctive – oase, ligamente și tendoane. Condrocitele (celule ale țesutului cartilaginos) folosesc glucozamina pentru a forma molecule mai mari numite glicozaminoglicani (prescurtat GAG). Aceștia participă la formarea matricii cartilajului articular. Condroitina este unul dintre glicozaminoglicanii cartilajului articular.

      Boswellin®-ul contribuie la menținerea sănătății, elasticității și flexibilității articulațiilor.

     Complexul ExPur este o combinație specială de colagen tip II și vitamina C. Colagenul de tip II face parte dintr-o nouă generație de substanțe, cunoscută sub denumirea generică de colageni.

Deoarece colagenul de tip II acționează în mod eficient doar în cantități foarte mici, este extrem de important să se asigure un nivel foarte ridicat de puritate a acestuia (așa numitul grad Extrem de Puritate).

     Vitamina C are un rol important în formarea normală a colagenului, sprijinind buna funcționare a sistemului osos.

     Deficitul de vitamina D şi calciu, consumul excesiv de alcool sau cafea, fumatul, malnutriţia, alimentaţia bogată în proteine și sedentarismul pot produce demineralizare osoasă și osteoporoză. Osteoporoza este o boală osoasă caracterizată prin reducerea densităţii osoase și fragilizarea oaselor cu consecințe foarte serioase precum riscul de fracturi osoase. Citește despre osteoporoză, diagnosticare și metode de combatere aici.

     Obezitatea, vârsta și leziunile de la nivelul articulațiilor pot favoriza leziunea cartilajului articular și declanșa osteoartrita, o afecțiune caracterizată prin degradarea cartilajului articular. Cele mai afectate articulații sunt articulațiile de la nivelul genunchiului, șoldului, mâinii și a coloanei vertebrale. Citește despre osteoartrită și tratamentul de întreținere pentru protecția și nutriția cartilajului articular aici.

     Dacă nu este protejat din timp, sistemul osos poate suferi modificări, uneori ireversibile. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, oasele își pierd din densitate, iar pentru a preveni acest lucru putem introduce în dieta de zi cu zi câteva alimente “minune”.Citeste aici despre importanţa calciului in dietă și de ce dieta este un factor foarte important în menţinerea sănătăţii oaselor.

     Lansat în România în anul 2001 ArtroStop a devenit în scurt timp “expertul articulațiilor și oaselor sănătoase cu efect pe termen lung”. De 10 ani lider de piață în categoria produselor destinate îngrijrii articulațiilor și oaselor, ArtroStop este cunoscut și apreciat de consumatorii români.

       ArtroStop predă acum ștafeta noului Proenzi. Proenzi este noul nume pentru ArtroStop.

     Această schimbare reprezintă o evoluție a brandului, deoarece Proenzi este cunoscut și apreciat pe plan internațional. Aducând un plus de entuziasm și inovație, Proenzi oferă o îngrijire superioară a articulațiilor, cu efecte vizibile pentru consumator.

MATERIAL INFORMATIV DESTINAT PERSONALULUI MEDICAL

Vremea rece amplifică afectiunile articulare?
30.12.2019

Vremea rece amplifică afectiunile articulare?

Proenzi preia stafeta de expert al articulatiilor cu efect pe termen lung si aduce un plus de inovatie pentru o îngrijire superioară a articulatiilor si oaselor.

Citește mai mult
Vizualizări: 971