Vremea rece amplifică afectiunile articulare?

Vremea rece amplifică afectiunile articulare?

Publicat: 30.12.2019

Vizualizări: 971

Proenzi preia stafeta de expert al articulatiilor cu efect pe termen lung si aduce un plus de inovatie pentru o îngrijire superioară a articulatiilor si oaselor.

ArtroStop, lider în categoria suplimentelor alimentare destinate îngrijirii articulatiilor îsi schimbă numele în PROENZI.

Este foarte important ca, în această perioadă a anului, să ştim cum vremea rece poate afecta persoanele cu afecţiuni ale articulatiilor. In lunile reci, din cauza temperaturilor scăzute si activitătii fizice reduse, persoanele cu afectiuni ale articulatiilor se confruntă cu dureri articulare si rigiditate.

Durerea poate fi de scurtă durată sau cronică (pe o perioada mai mare de 2 luni) si poate varia în intensitate de la durere usoară până la durere severă, care afectează calitatea vietii. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a preveni sau ameliora temporar durerile articulare.

  • Administrarea suplimentelor alimentare. Substante precum glucozamin sulfat si condroitin sulfat contribuie la păstrarea structurii normale a articulaţiilor, precum şi la menţinerea mobilităţii şi flexibilităţii articulareProenzi® ArtroStop Rapid+, cel mai eficient si inovator produs din gama Proenzi,conţine glucozamin sulfat si condroitin sulfat- substante care sunt componente ale structurii cartilajelor articulare – precum si complexul unic ExPur, ce are în compozitie colagen tip II si vitamina C.   
  • Folosirea unguentelor cu rol antiinflamator. Extractul de Boswellia Seratta si MSM sunt frecvent folosite în preparatele destinate ameliorarii durerilor articulare. MSM are un efect benefic asupra înţepenirii articulaţiilor şi degradării tendoanelor, contribuind totodată la reducerea inflamaţiilor şi a umflăturilor. Extractul din coaja arborelui Boswellia serrata are efecte antiinflamatorii, contribuind la scăderea înţepenirii articulaţiilor, iar datorită efectului său antioxidant influenţează benefic articulaţiile degradate. Proenzi® ArthroStop Cremă este un produs destinat aplicarii pe zonele articulare dureroase si contine glucozamin sulfat, Boswellia serrata şi MSM, substanţe ce pătrund rapid prin piele şi acţionează prompt la nivel local prin diminuarea durerii articulare şi, în acelaşi timp, îmbunătătirea mobilităţii articulaţiilor.   
  • Alimentatia bogata in acizi grasi Omega 3. Omega 3 reduce inflamatia de la nivelul articulatiilor si îmbunătăteste densitatea minerală osoasă.
  • Activitate fizică. Chiar dacă vremea rece nu ne stimulează să facem sport putem efectua câteva exercitii fizice si în interior. Sunt recomandate miscările usoare de aerobic, yoga sau exercitii de consolidare a musculaturii.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, oasele îsi pierd din densitate, iar pentru a preveni acest lucru putem introduce în dieta de zi cu zi câteva alimente “minune”. Dacă nu este protejat din timp, sistemul osos poate suferi modificări, uneori ireversibile. Citeste aici despre importanţa calciului in dietă si de ce dieta este un factor foarte important în menţinerea sănătăţii oaselor.

Vârsta si leziunile de la nivelul articulatiilor pot favoriza leziunea cartilajului articular si declansa osteoartrita, o afectiune caracterizată prin degradarea cartilajului articular. Cele mai afectate articulatii sunt articulatiile de la nivelul genunchiului, soldului, mâinii si a coloanei vertebrale. Citeste despre osteoartrită si tratamentul de întretinere pentru protectia si nutritia cartilajului articular aici.

Lansat în România în anul 2001 ArtroStop a devenit în scurt timp “expertul articulatiilor si oaselor sănătoase cu efect pe termen lung”. De 10 ani lider de piată în categoria produselor destinate îngrijrii articulatiilor si oaselor, ArtroStop este cunoscut si apreciat de consumatorii români.

ArtroStop predă acum stafeta noului Proenzi. Proenzi este noul nume pentru ArtroStop.

Această schimbare reprezintă o evolutie a brandului, deoarece Proenzi este cunoscut si apreciat pe plan international. Aducând un plus de entuziasm si inovatie, Proenzi oferă o îngrijire superioară a articulatiilor, cu efecte vizibile pentru consumator.
 

MATERIAL INFORMATIV DESTINAT PERSONALULUI MEDICAL

Articulația genunchiului și tratamentul complet pentru cartilajul articular și lichidul sinovial
22.04.2019

Articulația genunchiului și tratamentul complet pentru cartilajul articular și lichidul sinovial

Proenzi preia ștafeta de expert al articulațiilor cu efect pe termen lung și aduce un plus de inovație pentru o îngrijire superioară a articulațiilor și oaselor.

Citește mai mult
Vizualizări: 24441