WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005

WALMARK a făcut publice datele preliminare referitoare la cifra sa de afaceri pentru anul 2005

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 1

Hotărârea de a se orienta strict către producţia farmaceutică s-a dovedit corectă.

Societatea pe acţiuni WALMARK din Třinec, producător al suplimentelor alimentare şi al medicamentelor cu vânzare liberă, a atins pentru anul calendaristic 2005 conform rezultatelor preliminarii, pentru grupul său de întreprinderi, o cifră de afaceri consolidată în mărime de 2,2 mld. Kč. Este cu 29% mai puţin decât în anul 2004..
Numai vânzările societăţii-mamă WALMARK a.s. Třinec de produse, mărfuri şi servicii au atins în 2005 nivelul de 1,3 mld. Kč. Aceasta reprezintă cu 34% mai puţin decât în anul precedent. Scăderea cifrei de afaceri de la jumătatea anului la grupul său de întreprinderi şi la societatea-mamă WALMARK a fost provocată exclusiv de încetarea producţiei băuturilor nealcoolice, legată de renunţarea la investiţia reprezentată de o importantă parte a diviziei de băuturi, la sfârşitul anului 2004.
Firma, care până la acea dată îşi realiza o jumătate din câştiguri prin fabricarea şi vânzarea băuturilor, la sfârşitul anului 2004 s-a hotărât să se orienteze doar spre fabricarea suplimenţilor alimentari şi a medicamentelor. Directorul general Tomáš Macura a menţionat:“ Cifra de afaceri pentru anul 2005 a fost generată practic, doar de încasările diviziei farmaceutice din vânzarea suplimenţilor alimentari şi a medicamentelor cu vânzare liberă. Aceste câştiguri au sporit la jumătatea anului cu un sfert. Presupunem că dezvoltarea rapidă a diviziei farmaceutice va înlesni până la sfârşitul anului 2007 compensarea completă a absenţei încasărilor din vânzarea de băuturi.“

 Firma operează astăzi prin intermediul filialelor proprii din şapte ţări europene (Cehia, Slovacia, Polonia, România, Ungaria, Ucraina, Lituania), iar în alte optsprezece ţări îşi exportă produsele prin intermediul distribuitorilor locali. „Anul trecut am reuşit să sporim vânzarea produselor noastre farmaceutice în toate ţările în care suntem prezenţi. Astfel, creşterile intermediare ale vânzărilor au reprezentat în Rep. Cehă 10%, Slovacia 5%, Polonia 23%, România 53%, Ucraina 180%, iar în Ungaria chiar peste 400%. Filiala din Lituania şi-a început activitatea comercială de-abia în anul 2005, deci nu avem o comparaţie intermediară. Exportul în celelalte ţări a sporit cu 10% la jumătatea anului“ afirmă Roman Kantor, director al diviziei farmacie. 

O confirmare a acţiunii internaţionale a grupului de întreprinderi WALMARK o constituie realitatea că, datorită accelerării acţiunilor internaţionale, anul trecut pentru prima dată încasările realizate pe pieţe străine au depăşit încasările realizate pe piaţa internă. Cota -parte filialelor la cifra de afaceri consolidată pe anul 2005 a atins valoarea de 52%.

 Compania noastră, al cărui scop strategic este ca până în anul 2007, să devină cel mai mare producător de suplimenţi alimentari în regiunea Europei centrale şi de răsărit, este deja lider în acest segment pe pieţele naţionale din Cehia, Slovacia, Polonia, România şi Bulgaria.

Cu toată dezvoltarea dinamică, compania WALMARK îşi menţine independenţa şi o ridicată stabilitate financiară. Cota-parte a resurselor străine în bilanţul firmei este mai mică de 50%. Buna „sănătate financiară” a companiei WALMARK a fost constatată şi de către agenţia de rating CRA (din ianuarie 2006 parte componentă a agenţiei internaţionale de rating Moody´s Investors Service) care, de la mijlocul anului 2005, a ridicat ratingul internaţional al companiei WALMARK cu 1 grad, la nivelul Baa. În evaluarea ei a ţinut cont de modificarea caracterului firmei, orientarea la producţia farmaceutică.

 „La sfârşitul anului 2005, grupul de întreprinderi WALMARK avea 846 de angajaţi, din care 416 lucrau in Cehia. Lărgirea fabricii din Třinec de la încheierea anului trecut şi construirea unui nou centru logistic în Český Těšín, care va avea loc până la sfârşitul primei jumătăţi a anului 2006, va aduce în regiune aproximativ 30 de noi locuri de muncă” a spus directorul general Tomáš Macura.

WALMARK va trece anul acesta de la anul calendaristic la anul economic, de la 1.6. la 31.5. a anului următor. Bilanţul contabil oficial, statutar şi consolidat va fi elaborat de WALMARK după starea din data de 31.5.2006. Perioada anului economic reflectă mai bine caracterul sezonier al producţiei farmaceutice.“

 

 

Dinamica creşterii în fiecare ţară
(cifra de afaceri pentru ianuarie – decembrie 2004/2005 în mil. Kč)

Maratoniştii Walmark
11.12.2017

Maratoniştii Walmark

România – reprezentată cu cinste la Campionatele Mondiale de cros şi semi-maraton ale veteranilor din Austria de echipa de maratonişti Walmark.

Citește mai mult
Vizualizări: 4
Walmark deschide o nouă filială în străinătate
11.12.2017

Walmark deschide o nouă filială în străinătate

Cel mai mare producător de vitamine şi suplimenţi alimentari din Cehia îşi lărgeşte actuala reţea de filiale în Bulgaria.

Citește mai mult
Vizualizări: 17