Relaxează-te prin sport!

Relaxează-te prin sport!

Publicat: 04.05.2014

Vizualizări: 4

Importanșa activității sportive și legătura acesteia cu starea bună de sănătate sunt incontestabile. Oricine practică un sport, fie doar ca hobby, simte „pe pielea lui” starea de bine. În plus, mișcarea aduce beneficii în plan mental. Zicala „Mens sana in corpore sano” nu e lipsită de sens.

Să nu uităm că procesele ce au loc în timpul activității sportive la nivelul sistemului muscular, al aparatului respirator și al celui cardiovascular contribuie la oxigenarea creierului, îmbunătățindu-i activitatea. Procesele fizice și chimice care au loc în organism nu sunt însă singurele care aduc starea de bine la nivel psihic.

Activitatea sportivă produce o deconectare aproape totală față de factorii de stres cotidian. Sportul produce plăcere, activând, în același timp, instincte care îl determină pe practicant să se dedice 100% activității desfășurate. Nu este de neglijat faptul că, mai ales în practicarea sporturilor de echipă, ies la iveală anumite aspecte ale caracterului, temperamentului și chiar ale modului de gândire, ceea ce ne face să spunem că sportul este o cale de autocunoaștere.

Provocarea la mișcare – Cum ne găsim motivația necesară pentru sport
12.11.2019

Provocarea la mișcare – Cum ne găsim motivația necesară pentru sport

Vă oferim câteva argumente care v-ar putea convinge să faceți o schimbare în viața dumneavoastră:

Citește mai mult
Vizualizări: 117
Nu lăsa stresul să-ţi afecteze viaţa!
31.01.2013

Nu lăsa stresul să-ţi afecteze viaţa!

Realitatea este principala cauză de stres printre cei ancorati în ea” – Jane Wagner. Viaţa modernă este plină de provocări, termene limită, frustrări şi piedici. Pentru mulţi dintre noi aceste situaţii pot fi copleşitoare. Biochimistul Hans Hugo Bruno Selye defineşte stresul ca fiind răspunsul fizic normal pe care individul îl are în urma agresiunilor mediului.

Citește mai mult
Vizualizări: 6