Relaxează-te prin sport!

Relaxează-te prin sport!

Publicat: 04.05.2012

Vizualizări: 0

Importanța activității sportive și legătura acesteia cu starea bună de sănătate sunt incontestabile. Oricine practică un sport, fie doar ca hobby, simte „pe pielea lui” starea de bine. În plus, mișcarea aduce beneficii în plan mental. Zicala „Mens sana in corpore sano” nu e lipsită de sens.

 

 

Să nu uităm că procesele ce au loc în timpul activității sportive la nivelul sistemului muscular, al aparatului respirator și al celui cardiovascular contribuie la oxigenarea creierului, îmbunătățindu-i activitatea. Procesele fizice și chimice care au loc în organism nu sunt însă singurele care aduc starea de bine la nivel psihic.

Activitatea sportivă produce o deconectare aproape totală față de factorii de stres cotidian. Sportul produce plăcere, activând, în același timp, instincte care îl determină pe practicant să se dedice 100% activității desfășurate. Nu este de neglijat faptul că, mai ales în practicarea sporturilor de echipă, ies la iveală anumite aspecte ale caracterului, temperamentului și chiar ale modului de gândire, ceea ce ne face să spunem că sportul este o cale de autocunoaștere.