Arta de a fi bărbat

Arta de a fi bărbat

Publicat: 10.09.2012

Vizualizări: 97

Nu credem în existența unor sarcini prestabilite ale bărbatului sau ale femeii. Cred că ceea ce ne face pe noi extraordinari, ca oameni, este capacitatea de a ne adapta la orice situație.

Credem în sexul opus și suntem capabili de gesture mărețe. Știm nu doar să cumpărăm flori sau prezervative, dar și să le încărcăm petalele de semnificație și să oferim iubire, nu doar sex.

Îmbrățisăm cu încredere valorile celor din jurul nostru, învățăm să ne adaptăm stilul de viață la cel al partenerului, învățăm să lăsăm de la noi pentru binele suprem. Iar atunci când suntem nevoiți să o luăm de la capăt, o facem fără să clipim și fără frica de a nu o da din nou în bară.

Cine a spus că nu suntem niște tați extraordinari a greșit. Învățăm cot la cot cu copiii noștri, ne bucurăm alături de ei la primă notă acordată correct lângă pian, stăm noaptea să numărăm împreună stelele de pe cer și îi lăsăm să își mai pună o porție de cereale cu ciocolată, atunci când sunt mânjiți din cap până în picioare. Iar dacă mama a spus că trebuie să meargă la culcare, ne mai furișăm uneori și noi în camera copilului pentru a-i stinge lumina sau a mai pune o pătură peste el, ca să nu răcească. Pentru ca apoi să ne strecurăm afară și să ne întoarcem în bucătărie, în fața unui laptop lucios, pentru a termina de redactat pagina aceea care trebuie predată la primele ore ale dimineții.

Dacă trebuie să spăl vasele, să curăț hainele, să ridic un colet de la poștă, voi face toate aceste lucruri. La fel cum merg și la filme, la meciuri, la o seară de karaoke cu prietenii. Iar noaptea, când mă voi fi băgat în pat și voi fi închis ochii, voi ști doar atât: mâine urmează o nouă zi, în care am din nou toate șansele să trăiesc prin tot ceea ce mi se oferă. Și, mai presus, să găsesc o artă în tot ceea ce voi face. Arta de a fi bărbat.

Inima familiei
06.05.2011

Inima familiei

Cand atribuţiile de mamă te-au coplesit, cand nu mai stii cum sa le faci pe toate in casă, când ai uitat ce inseamnă o clipă de relaxare, adu­-ţi aminte de un singur lucru: întotdeauna un bunic sau o bunică va da orice să-ţi fie alaturi şi să te ajute, şi o va face cu dragoste, mereu necondiţionat,

Citește mai mult
Vizualizări: 49
Găteşte cu copilul tău!
01.02.2018

Găteşte cu copilul tău!

Copiii sunt curioşi şi vor să ştie tot ce se întâmplă în jurul lor. Ei vor să petreacă timp cu tine, să facă tot ce faci tu, iar în weekend au foarte mult timp liber... Şi-atunci de ce să nu-i implici atunci când găteşti? Fete sau băieţi, le va face plăcere să fie utili şi să primească atenţia ta. În plus, vor fi mai dornici să mănânce ştiind că ei au „făcut” mâncarea!

Citește mai mult
Vizualizări: 6
Vorbeste cu copilul tau
01.01.2018

Vorbeste cu copilul tau

Această carte îţi vorbeşte despre unul dintre cele mai însemnate aspecte ale vieţii tale, relaţia cu copilul tău. Este vorba despre tine, despre el, despre valoarea educaţiei, despre realitatea în care trăim şi despre cum putem să ne facem existenţa mai frumoasă. În esenţă, îţi vorbeşte despre lucrurile care contează cu adevărat.

Citește mai mult
Vizualizări: 2
Fericire în doi paşi
03.03.2020

Fericire în doi paşi

Niciodată nu este prea târziu sa fii fericit. Mişcarea te face să te simţi sănătate liber, optimist, să începi ziua cu zâmbetul pe buze. Un corp sănătos şi în formă este garanţia unei stări de bine, iar un corp frumos şi echilibrat este un motiv în plus de admiraţie a celor din jurul tău.

Citește mai mult
Vizualizări: 278