Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  I

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii I

Publicat: 02.07.2019

Vizualizări: 81

Vara este, fară îndoială, cea mai bună perioadă pentru vacanţă. Fie că alegi muntele sau marea, este important să cunoşti câteva lucruri pentru a te asigura că vacanţa va decurge conform planului:

-  Evită expunerea la soare între orele 11-16;

-  Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie (ex: ochelari de soare, pălării) chiar dacă cerul este acoperit de nori;

-  Utilizaţi cremă cu factor de protecţie;

Cu siguranţă vă doriţi să arătaţi bine pentru vacanţa de vară, tot ce trebuie să stiţi este că nu doar un bronz uniform este ceea ce face pielea să arate bine. Este nevoie de o combinaţie de soare, dietă echilibrată  şi stil de viaţă sănătos.

Beneficiile cremei cu factor de protecţie

Crema cu factor de protecţie este un produs care combină mai multe ingrediente cu rol de prevenire a radiaţiilor UV ale soarelui. Există două tipuri de radiaţii UV care afectează pielea şi cresc riscul dezvoltării cancerului de piele: UVA şi UVB. 

Radiaţiile  UVA sunt  radiaţii electromagnetice emise de Soare, cu lungime de undă mare, responsabile pentru îmbătrânirea pielii şi pentru apariţia cancerului de piele. Acestea sunt constante pe tot parcursul zilei  şi sunt prezente pe tot parcursul anului. Din aceste motive utilizarea cremei cu factor de protecţie este recomandată şi în anotimpurile reci.

Radiaţiile UVB sunt radiaţii electromagnetice emise de Soare, cu lungime de undă mică, responsabile pentru leziunile de suprafaţă  ale pielii (arsuri). Acestea sunt mai intense pe parcursul lunilor de vară şi sunt cel mai puternice în intervalul orar  10-16.

O cremă cu SPF trebuie să conţină atât filtre specifice pentru razle UVA cât şi pentru UVB.  Factorul de protectie (SPF) reprezintă puterea protecţiei împotriva arsurilor solare.  Majoritatea dermatologilor recomandă un SPF de minim 30. SPF-ul garanteaza un efect maxim pe o perioada de doar 2 ore. Folosirea cremelor cu un factor de protecţie crescut (ex: 50) nu înseamnă că poţi sta la soare de 50 de ori mai mult.

Pentru a obţine o eficacitate maximă şi pentru a evita arsurile solare trebuie să urmărim câţiva paşi importanţi:

-          Aplicaţi crema cu factor de protecţie cu 20 de minute înainte de a ieşi din casă.

-          Folosiţi o cantitate suficientă pentru a acoperi întreaga suprafaţă a corpului

-          Reaplicaţi crema din 2 în 2 ore chiar dacă eticheta produsului garantează protecţia pe întreaga durată a zilei. Totodată se recomandă reaplicarea cremei după fiecare baie.

-          Nu folosiţi un produs expirat sau un produs care nu a fost depozitat corespunzător.

-          Evitaţi expunerea la soare în orele de varf. Radiaţiile UVA trec prin haine şi sticlă ceea ce înseamna că umbrela de pe plajă nu oferă protecţie împotriva radiaţiilor UVA.

Alexandra Găinuşă

Consultant Walmark

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  III
01.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii III

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanţă, alimentaţia are de suferit. Pentru a compensa aportul insuficient de vitamine şi minerale putem folosi suplimente alimentare care să menţină sănătatea organismului şi aspectul plăcut al pielii.

Citește mai mult
Vizualizări: 20
Vitamine pentru sănătatea pielii
07.03.2013

Vitamine pentru sănătatea pielii

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Are 3 straturi (epiderm, derm şi hipoderm) şi o suprafaţă de aproximativ 2 m. Pielea este cea mai importantă barieră împotriva factorilor externi (bacterii, raze UV), este responsabilă pentru reglarea temperaturii corpului şi reprezintă aproximativ 16% din totalul greutăţii corporale.

Citește mai mult
Vizualizări: 996