Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii II
Publicat: 04.07.2013
Vizualizări: 6
Felul în care arătăm reflectă starea de sănătate şi de echilibru în care se găseşte organismul. Cu cât avem o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu atât pielea va radia de sănătate şi îşi va păstra mai mult timp elasticitatea şi va îmbătrâni mai tarziu. Nu cremele sunt cele care salvează tenul ci o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos.
Beneficiile unei diete echilibrate
Secretul unui ten sănătos nu stă ascuns în trusa cu farduri. Alimentele conţin o mulţime de substanţe nutritive importante pentru menţinerea aspectului sănătos al pielii. Nu există alimente care să te menţină tânăr, dar o dietă echilibrată poate influenţa modul în care pielea arată şi îmbătrâneşte.
Afinele: sunt bogate în antioxidanţi, vitamina C, vitamina E, vitamina A, vitamine din complexul B, cupru, zinc, seleniu. Datorită conţinutului în substanţe nutritive, afinele împiedică îmbătrânirea prematură, stimulează sinteza de colagen la nivelul pielii, contribuie la diminuarea grăsimii din zona abdomenului şi stimulează imunitatea.
Somonul: este bogat în vitamina D, seleniu şi acizi graşi de tip Omega 3. Acizii graşi menţin pielea suplă şi hidratată, seleniul protejează pielea în timpul expunerii la soare si vitamina D ajută la fixarea calciului în organism.
Spanacul: este bogat în fier, beta caroten, vitamina C, luteină, vitamina E, vitamina A, potasiu, magneziu şi calciu. Spanacul menţine umiditatea pielii, luptă împotriva acneei, psoriazisului şi ridurilor, îmbunătăţeşte vederea, are efect antioxidant şi antiinflamator.
Roşiile: roşiile sunt o sursă importantă de licopen. Licopenul are un caracter puternic antioxidant, împiedicând îmbătrânirea prematură.
Nucile: sunt bogate în biotină, vitamina E, acizi graşi de tip omega 3, cupru. Acestea stopează căderea părului, menţin pigmentul natural al părului şi îmbunătăţesc aspectul pielii.
Apa: o cantitate suficientă de apă menţine pielea, părul şi unghiile hidratate. De asemenea flavonoidele protejează pielea de acţiunea radiaţiilor UV, cancer şi inflamaţii. Lichide bogate în flavonoide: ceai negru, ceai verde, vin roşu.
Iaurtul: este bogat în calciu, vitamina B5, vitamina D, proteine. Iaurtul poate fi folosit atât intern cât şi extern. Acesta împrospătează pielea ternă şi obosită, previne îmbătrânirea prematură, luptă împotriva acneei, tratează arsurile solare, îmbunătăţeşte calitatea părului şi unghiilor.
Alexandra Găinuşă
Consultant Walmark