CAPITAL Nr.10, 4.03.2004

CAPITAL Nr.10, 4.03.2004

Publicat: 11.12.2017

Vizualizări: 0

Suplimente nutriţionale de cea mai înaltă calitate

WALMARKSuplimente nutritionale de cea mai inalta calitate

Firma Walmark a.s. se numără printre cei mai mari producători de multivitamine, minerale şi extracte din plante din Republica Cehă, cu o poziţie însemnată în rândul ţărilor din Europa Centrală şi de Est. 

Dezvoltarea neîntreruptă a tehnologiei de producţie, urmărirea direcţiilor actuale în domeniul farmaceutic şi lărgirea sortimentului, constituie garanţia celei mai înalte calităţi.

Necesitatea de a avea un mod de viaţă sănătos alături de dorinţa permanentă de întoarcere la natură au crescut interesul pentru produsele farmaceutice şi parafarmaceutice.  In acest context in 1992 in cadrul Walmark a fost creata Divizia Farmaceutică. 

Din declaraţiile D-lui Dr. Horia Vilcu, Director General al firmei Walmark România, am reţinut că o adevărată piatră de hotar în istoria firmei Walmark a fost constituită de sfârşitul anului 2002, când a fost definitivată construcţia şi modernizarea fabricii din Republica Cehă. Procesul de reconstrucţie, retehnologizare şi modernizare a fabricii a fost definitivat în decembrie 2002 şi a fost urmat de inspecţia Direcţiei de Stat pentru Controlul Medicamentelor din Republica Cehă. În urma acestui control a fost eliberat certificatul G.M.P., care autorizează producerea de medicamente. Astfel, produsele Walmark au obţinut garanţia calităţii G.M.P., recunoscută la nivel internaţional.

În acest sens, noile mijloace de producţie sunt complet sterile, sub o permanentă si strictă monitorizare şi respectă cu rigurozitate cerinţele G.M.P. (Good Manufacturing Practice) – condiţie esenţială pentru fabricarea de produse medicamentoase.

În România, Walmark activează din anul 1997, reprezentând o prezenţă constantă în farmacii şi în magazinele cu produse naturiste. Cota de piaţă a produselor Walmark a crescut în 2003 la 11,1% în categoria suplimenţilor nutriţionali (sursa – Cegedim, august 2003), Walmark clasându-se pe locul doi, după concernul Europharm – GlaxoSmithkline. Dintre produsele binecunoscute ale firmei le menţionăm pe cele cu o pondere semnificativă în cota de piaţă a suplimenţilor nutriţionali: în categoria „alte suplimente minerale” A12C2 (Crom picolinat, Crom Forte, Seleniu, Zinc) – 18% cota de piaţă; în categoria „alte tonice” A13A2 (MemoPlus, Lecitina, Energy Q10 Spectrum, Senior Spectrum, Guarana) – 13%; în categoria „alte preparate cardiace” C1X0 (Coenzima Q10) – 29% ; în categoria „alte preparate musculoscheletale” M5X0 (Cartilaj de rechin, Artrostop) – 26% (sursa – Cegedim, august 2003, referitor numai la produsele comercializate ca suplimenţi nutriţionali).  Cifra de afaceri in 2003 a fost de 3.400.000 EUR reprezentand o crestere de 40% fata de anul 2002.  In anul 2004 se asteapta o crestere de peste 30% a cifrei de afaceri fata de 2003.  Numarul de angajati a crescut de la un an la altul fiind in prezent de 40 in crestere cu 48% faţă de 2002.

„Pentru consumatorul român, extrem de exigent în ceea ce priveşte calitatea, investiţiile companiei noastre în certificare G.M.P. vin ca o răsplată a fidelităţii sale şi ca o garanţie a atenţiei pe care o acordăm tuturor clienţilor noştri.  Dorim ca şi pe viitor să îmbogăţim în permanenţă gama produselor noastre şi să păstrăm acelaşi nivel ridicat de calitate. În acest sens, motto-ul Walmark România rămâne neschimbat: „Să oferim consumatorilor noştri suplimente nutriţionale de cea mai înaltă calitate şi la cel mai accesibil raport calitate/preţ ” – a incheiat D-nul Dr. Horia Vilcu, Directorul General al firmei Walmark România.

ROMÂNIA LIBERĂ  Nr. 4246 - 8.03.2004
11.12.2017

ROMÂNIA LIBERĂ Nr. 4246 - 8.03.2004

Numeroase studii dovedesc faptul ca substantele active ale produsului ArtroStop PLUS ocupa un loc justificat in profilaxia si eliminarea imbolnavirilor articulare degenerative.

Citește mai mult
Vizualizări: 18
WALMARK îşi confirmă ratingul de calitate
11.12.2017

WALMARK îşi confirmă ratingul de calitate

Walmark s.a. producător de suplimenţi nutriţionali şi băuturi nealcoolice, a trecut cu bine ştacheta impusă de standardele financiare internationale.

Citește mai mult
Vizualizări: 0
WALMARK a înregistrat pentru primul trimestru o creştere de două cifre
11.12.2017

WALMARK a înregistrat pentru primul trimestru o creştere de două cifre

Cifra de afaceri a companiei Walmark pentru primul trimestru al anului 2004 este de 1,5 miliarde coroane cehe.

Citește mai mult
Vizualizări: 1