Frumuseţea tenului

Frumuseţea tenului

Publicat: 14.07.2019

Vizualizări: 284

Relaţiile sociale ne impun să avem nu numai o bună pregătire profesională, ci şi un aspect general plăcut. Astfel, persoanele care emană prospeţime şi vitalitate sunt asimilate cu ideea de succes.

Cu toate că cei mai mulţi dintre noi lucrează într-un tempo epuizant, nimeni nu vrea ca modul precipitat de viaţă să-şi lase “semnătura” pe aspectul său, prin apariţia unor trăsături obosite şi a unui ten “ofilit”. Din fericire, ştiinţa lucrează pentru noi.

Pentru cei care ţin la modul în care arată şi vor să acorde timp pentru o  îngrijire în mod natural, există produse inovatoare, atat cosmetice cât şi suplimente alimentare.

Acidul hialuronic  -  este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism mai ales în piele, articulaţii şi ochi. Odată cu înaintarea în vârstă scade şi capacitatea organismului de a produce acid hialuronic. Este folosit în principal în tratarea afecţiunilor articulaţiilor, dar şi în cosmetică. Aproximativ 50% din cantitatea de acid hialuronic din corp se află în piele. Acesta oferă fineţe şi elasticitate pielii şi în acelaşi timp asigură un nivel optim de hidratare. De asemenea acidul hialuronic mai este responsabil şi de aspectul frumos al buzelor şi de sănătatea scalpului şi firelor de păr.

Uleiul de Evening Primrose – este bogat în acid gama linoleic care ajută la regenerarea celulelor pielii, are efect antiinflamator, hidratează tenul şi are efecte benefice în acnee.

Coenzima Q10 – este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce  asupra sănătăţii inimii.  Coenzima Q10 se găseşte în organism în organele cu un metabolism intens. Cantitatea de Coenzima Q10  produsă în corp scade odată cu înaintarea în vârstă. Fiind asemănătoare cu vitamina E, Coenzima Q10 are un puternic efect antioxidant, oferă  protecţie împotriva radicalilor liberi şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Siliciu – este un element chimic foarte răspândit în natură. În organism este esenţial pentru asimilarea şi fixarea calciului şi magneziului. Siliciul  este un element important şi pentru sistemul imunitar deoarece ajută la formarea celulelor cu rol de apărare. Conform unor studii recente se estimează că un adult are nevoie de aproximativ 20-30 mg de siliciu zilnic. Siliciul dă strălucire dinţilor, poate preveni osteoporoza, ateroscleroza, ridarea tenului, apariţia cariilor şi ruperea părului. Surse naturale de siliciu: fructe, legume, cereale integrale, nuci, stafide.

De cele mai multe ori semnele bolilor se văd pe piele, aşadar   evită consumul de alcool şi tutun, acordă mai mult timp pentru odihnă şi mănâncă echilibrat şi sănătos.

Frumuseţea tenului
14.07.2019

Frumuseţea tenului

Relaţiile sociale ne impun să avem nu numai o bună pregătire profesională, ci şi un aspect general plăcut. Astfel, persoanele care emană prospeţime şi vitalitate sunt asimilate cu ideea de succes.

Citește mai mult
Vizualizări: 284
Beta-glucanul – efecte benefice
12.12.2017

Beta-glucanul – efecte benefice

Beta-glucanul se utilizează la tratarea leucemiei si la tratarea cancerului de sân iar oamenii de ştiinţă japonezi consideră că acesta are un efect extrem de eficient în tratamentul SIDA.

Citește mai mult
Vizualizări: 2121
Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  III
01.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii III

De cele mai multe ori, atunci când suntem în vacanţă, alimentaţia are de suferit. Pentru a compensa aportul insuficient de vitamine şi minerale putem folosi suplimente alimentare care să menţină sănătatea organismului şi aspectul plăcut al pielii.

Citește mai mult
Vizualizări: 20
Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  II
04.07.2013

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii II

Felul în care arătăm reflectă starea de sănătate şi de echilibru în care se găseşte organismul. Cu cât avem o alimentaţie bogată în vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu atât pielea va radia de sănătate şi  îşi va păstra mai mult timp elasticitatea şi va îmbătrâni mai tarziu. Nu cremele sunt cele care salvează tenul ci o alimentaţie corectă şi un stil de viaţă sănătos.

Citește mai mult
Vizualizări: 6
Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii  I
02.07.2019

Sfaturi pentru vacanţă – Sănătatea pielii I

Vara este, fară îndoială, cea mai bună perioadă pentru vacanţă. Fie că alegi muntele sau marea, este important să cunoşti câteva lucruri pentru a te asigura că vacanţa va decurge conform planului:

Citește mai mult
Vizualizări: 81
Vitamine pentru sănătatea pielii
07.03.2013

Vitamine pentru sănătatea pielii

Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Are 3 straturi (epiderm, derm şi hipoderm) şi o suprafaţă de aproximativ 2 m. Pielea este cea mai importantă barieră împotriva factorilor externi (bacterii, raze UV), este responsabilă pentru reglarea temperaturii corpului şi reprezintă aproximativ 16% din totalul greutăţii corporale.

Citește mai mult
Vizualizări: 996